Η κιτς πλευρά του Grand Prix Μαϊάμι (photos, videos)


Το πρώτο Grand Prix στο Μαϊάμι συνοδεύτηκε από μία έντονη δόση υπερβολής, σε κάθε τομέα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/5/2022

Είναι δεδομένο ότι η Formula 1 έχει καταφέρει πλέον να παρεισφρήσει στην αμερικανική αγορά. Το «όνειρο» πολλών δεκαετιών μοιάζει πως πλέον παύει να είναι μόνο αυτό, και να μετουσιώνεται σε μία πραγματικότητα, την οποία το σπορ μπορεί (και θέλει) να εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Η έντονη αμερικανική χροιά του αγώνα, όμως, σίγουρα ξένισε αρκετό κόσμο, ιδίως τους Ευρωπαίους fans, που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στην... υπερβολή της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Αυτά είναι τρία στοιχεία του GP στη Φλόριντα που έδωσαν μία κάπως κιτς χροιά:

Η ψεύτικη μαρίνα

Πολλά ειπώθηκαν για αυτό το σημείο της πίστας, στο εσωτερικό της Στροφής 7.

Η ψεύτικη μαρίνα στήθηκε για να ενισχύσει τη σχέση του Μαϊάμι με τον ωκεανό, παρά το γεγονός ότι αυτός απείχε 15 μίλια από την τοποθεσία της πίστας.

Πλαστικό (;) νερό, αλλά αληθινά γιοτ, καθώς ένας από τους μεγάλους χορηγούς του σπορ πουλά τέτοια σκάφη, και ήθελε να στήσει μία... έκθεση για τα προϊόντα του.

Στο μεταξύ, μία εξίσου ψεύτικη παραλία οργανώθηκε λίγο πιο πίσω, αλλά τουλάχιστον φάνηκε να έχει πραγματική άμμο. Ας είναι.

Τα κράνη NFL στο βάθρο

Το στοιχείο του NFL στην πίστα αν μη τι άλλο ήταν πασιφανές. Κυριολεκτικά όλη η διαδρομή είναι χτισμένη στον περιβάλλοντα χώρο του Hard Rock Stadium, του γηπέδου των Miami Dolphins. Δεν είναι δύσκολο να κάνει κανείς τη σύνδεση στο american football και τον χθεσινοβραδινό αγώνα.

Αυτό που δεν περίμενε κανείς ήταν οι οδηγοί να βγουν με κράνη από το εν λόγω σπορ στο βάθρο. Έχουμε δει ρωσικά καπέλα, αμερικανικά καπέλα στιλ άγριας Δύσης, ακόμα και σομπρέρο - αλλά κράνη; 

Η... αστυνομική συνοδεία

Για αυτό δε χωράνε πολλά λόγια: ο Max Verstappen συνοδεύτηκε από αστυνομικούς για να φτάσει στο βάθρο. Τι πιο σύνηθες, θα πει κανείς.