Η McLaren πούλησε τις εγκαταστάσεις του Woking!


Η βρετανική φίρμα κατέληξε σε συμφωνία με την αμερικανική Global Net Lease και θα αντλήσει κεφάλαια 170 εκατ. λιρών, παραμένοντας στο Woking ως… ενοκιάστρια!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/4/2021

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι πούλησε τις εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν το McLaren Technology Centre, το McLaren Production Centre και το McLaren Thought Leadership Centre, έναντι 170 εκατομμυρίων λιρών.

Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στο WΓουόκινγκ της Μεγάλης Βρετανίας, αγοράστηκε από την αμερικανική εταιρεία Global Net Lease. Η McLaren υπέγραψε 20ετή μίσθωση για τις εγκαταστάσεις και θα συνεχίσει να τις χρησιμοποιεί ως έδρα της.

Η McLaren αποκάλυψε για πρώτη φορά την πρόθεσή της να πουλήσει την έδρα της πέρυσι, ως έναν τρόπο να βοηθήσει τον ισολογισμό της μετά από ένα δύσκολο 2020 που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Τον Μάρτιο του 2020 η εταιρεία άντλησε επίσης 291 εκατομμύρια λίρες σε μετοχές, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους εξασφάλισε δάνειο 150 εκατομμυρίων λιρών από την Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν.

Η εταιρεία είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να υποθηκεύσει τη συλλογή αυτοκινήτων της κληρονομιάς της, αλλά μένει να δούμε αν θα προχωρήσει σε αυτό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι αυτή η εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης θα γίνει μέρος του χαρτοφυλακίου της Global Net Lease», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, James Nelson.

Και προσέθεσε: «Ανυπομονούμε για τη μακροχρόνια συνεργασία με τη McLaren και τα οφέλη που θα έχει αυτή η συναλλαγή για την GNL. Η εξαγορά αποτελεί παράδειγμα της ικανότητας της GNL να βρίσκει ευκαιρίες πώλησης-επιστροφής μεγάλης κλίμακας και προσαύξησης σε μια ανταγωνιστική αγορά, οι οποίες προσθέτουν σημαντική αξία στο συνολικό χαρτοφυλάκιό μας».

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.