Η Mercedes αιτήθηκε επανεξέτασης του συμβάντος Hamilton-Verstappen


Η Mercedes ζήτησε να επανεξεταστεί από τους αγωνοδίκες το συμβάν του 48ου γύρου του GP Σάο Πάολο, ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Max Verstappen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 16/11/2021

Νωρίτερα σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα το βίντεο της παραλίγο επαφής των Verstappen-Hamilton στο Interlagos, από την πλευρά του Ολλανδού και με σαφή οπτική στο τιμόνι και τις κινήσεις των χεριών του.

Αυτό έδωσε το πάτημα στη Mercedes να ζητήσει επανεξέταση του συμβάντος, αν και θα πρέπει να πείσει τη FIA και τους αγωνοδίκες πως υπάρχει λόγος να γίνει εκ νέου εξέταση και πιθανώς αλλαγή της απόφασης.

Η επίσημη τοποθέτηση της ομάδας:

«Η Mercedes-AMG Petronas F1 Team ανακοινώνει πως έχουμε αιτηθεί επανεξέτασης σύμφωνα με το Άρθρο 14.1.1 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, σχετικά με το συμβάν της Στροφής 4 ανάμεσα στα μονοθέσια 44 και 33, κατά τον 48ο γύρο του Grand Prix Σάο Πάολο 2021, με δεδομένο ότι έχουν προκύψει νέα δεδομένα, που δεν ήταν στην διάθεση των Αγωνοδικών τη στιγμή που έβγαλαν την ετυμηγορία τους.»

Υπενθυμίζεται πως τέτοια συμβάντα, αν τιμωρηθούν, είναι με ποινή 5 δευτερολέπτων προς τον οδηγό που θεωρείται υπαίτιος (στην περίπτωση αυτή, ο Verstappen). Ο ίδιος τερμάτισε 3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 3ο Valtteri Bottas, οπότε μία τέτοια ποινή θα τον έριχνε 3ο στην τελική κατάταξη, και με 3 βαθμούς λιγότερους στο ενεργητικό του.