Η Mercedes «απειλεί» τη Red Bull


Η Mercedes παραδέχτηκε ότι έχει ένα μονοθέσιο που μπορεί να κερδίσει πρωταθλήματα μετά από μια τριάδα αγώνων όπου φάνηκε να έχει το πάνω χέρι έναντι της Red Bull.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/10/2021

Τα τελευταία χρόνια, οι κορυφαίες ομάδες συχνά υποβαθμίζουν τις πιθανότητες και τις ελπίδες τους για τον τίτλο, αλλά η νίκη του Valtteri Bottas στην Κωνσταντινούπολη και η νίκη του Lewis Hamilton στο ρωσικό γκραν πρι βοήθησαν τη Mercedes να διευρύνει το πλεονέκτημά της έναντι της Red Bull στους 36 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Είχαμε άλλη μια καλή εμφάνιση στο στεγνό, είχαμε καλό ρυθμό στην Τουρκία στο βρεγμένο, και μοιάζει με ένα μονοθέσιο που μπορεί να κερδίσει πρωταθλήματα», δήλωσε ο Διευθυντής Τεχνικής της Mercedes, Andrew Shovlin.

Παρά τον ρυθμό της Mercedes στους τρεις τελευταίους αγώνες, το πρωτάθλημα οδηγών είναι πολύ πιο «κλειστό», με τον Hamilton να έχει μειονέκτημα έξι βαθμών έναντι του Max Verstappen, ενόψει του γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών στο Όστιν. Ο Βρετανός, ωστόσο, είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στο Circuit of the Americas, κερδίζοντας τον αγώνα πέντε φορές.

Ο Shovlin ρωτήθηκε αν η καλή φόρμα της Mercedes θα συνεχιστεί και στο Όστιν. «Είναι δύσκολο να πω» είπε, προσθέτοντας: «Πρέπει να πηγαίνουμε στους επόμενους αγώνες όχι με διαφορετικό σκεπτικό και να βλέπουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Να κοιτάμε όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από τις προσομοιώσεις και να δουλέψουμε πάνω στο τι πρέπει να κάνουμε με το μονοθέσιο. Είναι μια πολύ διαφορετική άσφαλτος εκεί, αλλά είναι μια πίστα στην οποία ο Lewis ήταν πολύ δυνατός. Είναι μια πίστα όπου υπάρχουν καλές ευκαιρίες για προσπέραση. Υπάρχει υποβάθμιση, οπότε αυτό αλλάζει λίγο τη δυναμική του αγώνα».

Και κατέληξε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να είμαστε δυνατοί στο Austin. Κάναμε καλή προετοιμασία για την Τουρκία, και το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό».