Η Mercedes επηρεάζει τους αγωνοδίκες, σύμφωνα με τον Marko!


Είναι γεγονός ότι πολύ σύντομα έγινε σαφές ότι η προσπάθεια της Red Bull να ζητήσει μεγαλύτερη ποινή για τον Lewis Hamilton θα έπεφτε στο κενό.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/7/2021

Σε συνέντευξή του, ο Helmut Marko δηλώνει ότι δεν αντιλαμβάνεται το συμπέρασμα της απόφασης της FIA.

«Είναι λίγο μυστηριώδες. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι αναφέρεται στο ότι καταγγείλαμε ότι ο Toto Wolff πήγε στους αγωνοδίκες με κάτι παραπάνω από μυστηριώδη έγγραφα. Ίσως αυτό να εννοούσαν. Το είδαμε αυτό ως κάποιου είδους προσπάθεια επηρεασμού» τόνισε ο Marko.

Ο Αυστριακός πιστεύει ότι πολύ συχνά παίρνουν το μέρος της Mercedes, ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτή. «Ναι, αυτό είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ο Wolff πήγε εκεί με ένα εσωτερικό έγγραφο από τη FIA, που παρουσιάζει πώς και ποιος έχει προτεραιότητα πότε και πού σε μια στροφή. Αυτό είναι λίγο περίεργο. Αλλά όπως και να έχει, θα το σημειώσουμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Marko δεν μετανιώνει για την προσπάθεια της Red Bull και τις προσωπικές επιθέσεις από την ομάδα του. «Όχι, δεν μετανιώνουμε γι' αυτό. Γιατί μετά από ένα τέτοιο ατύχημα πρέπει να κάνεις τα πάντα για να προστατεύσεις τα συμφέροντα της ομάδας και του οδηγού σου. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι εξελίχθηκε με αυτόν τον τρόπο».

Η Red Bull μάλιστα δέχτηκε πολλές επικρίσεις για την αντίδρασή της και τον τρόπο που προσπάθησε να δώσει στον Hamilton μεγαλύτερη ποινή. Ως αποτέλεσμα, η κοινή γνώμη άλλαξε αρκετά. Αυτό το βλέπει και ο Marko.

«Λοιπόν, αυτό που γίνεται πολιτικά είναι διαφορετικό. Αλλά θα είχαμε σχολιάσει οποιονδήποτε άλλο οδηγό με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με τον Hamilton. Δεν έχει καμία σχέση με τον Hamilton. Δεν έχει σημασία ποιος οδηγός, θα είχαμε ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο».