Η Williams γύρισε τον χρόνο στο… 2018!


Η ζωή κάνει κύκλους και η βρετανική ομάδα έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια είδε και τα δύο μονοθέσιά της να τερματίζουν στη βαθμολογούμενη δεκάδα!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/8/2021

Είναι γεγονός πως η Williams τα τελευταία χρόνια διανύει περίοδο έντονου.,.. προβληματισμού, με τα οικονομικά προβλήματα να απαοτλούν μόνιμο «βραχνά» και να δυσχεραίνουν την προσπάθεια της ομάδας να ξεφύγει από τη μετριότητα.

Την τρίτη θέση στους κατασκευαστές της διετία 2014-2015 διαδέχθηκε μια παρατεταμένη περίοδος… ανομβρίας, τουλάχιστον σε βαθμολογικό επίπεδο, μιας και η Williams το 2018 συγκέντρωσε μόλις 7 βαθμούς, το 2019 μόλις έναν κι αυτόν από… σπόντα (λόγω των τιμωριών των Riakkonen και Giovinazzi που έφεραν τον Kubica στη δέκατη θέση), ενώ πέρυσι έμεινε στο… απόλυτο μηδέν.

Στο χαοτικό ουγγρικό γκραν πρι, όμως, η Williams «έσπασε το ρόδι». Και μάλιστα το έκανε με τρόπο εντυπωσιακό, μιας και βαθμολογήθηκαν και τα δύο μονοθέσιά της. Η έβδομη θέση του Latifi και η όγδοη του  Russell έδωσαν στην Williams δέκα βαθμούς, δηλαδή περισσότερους απ’ όσους είχε συγκεντρώσει η ομάδα τα προηγούμενα τρία χρόνια!

Η τελευταία φορά που η Wiulliams είχε διπλή βαθμολόγηση ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν ο Lance Stroll ήταν ένατος και ο Sergey Sirotkin δέκατος στο ιταλικό γκραν πρι της Μόντσα. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, και σε εκείνον τον αγώνα υπήρξε αποκλεισμός αγωνιζόμενου!

Τότε ήταν ο Romaun Grosjean, ο οποίος είχε αποκλειστεί για αντικανονικό πάτωμα στο μονοθέσιο της Haas. Τώρα είναι ο Vettel με τα καύσιμα…