Hamilton: «Ελπίζω να μην αγωνίζομαι στα 40 μου»!


Ο Lewis Hamilton λέει ότι ελπίζει να ασχοληθεί με άλλα ενδιαφέροντα εκτός της Formula 1 και να αποσυρθεί πριν από τα 40 του χρόνια!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/6/2021

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «η ζωή μπορεί να σε εκπλήξει» και δεν απέκλεισε πλήρως την προοπτική αυτή!

Ενώ έχει αναφερθεί ότι ο 36χρονος οδηγός της Mercedes φαίνεται ότι θα έχει αποφασίσει το μέλλον του μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές, υπογράφοντας ένα νέο πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα, ο Βρετανός δήλωσε ότι θέλει να εκπληρώσει κι άλλα όνειρά του.

Με τους Fernando Alonso και Kimi Raikkonen να αγωνίζονται μετά τα 40α γενέθλιά τους, η απάντηση του Hamilton δεν ήταν και τόσο… ενθουσιώδης για αυτή την προοπτική αυτή τη στιγμή.

«Ειλικρινά ελπίζω να μην αγωνίζομαι στα 40 μου», δήλωσε ο Hamilton σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera στην Ιταλία. «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θέλω να κάνω που θα ήταν δύσκολο. Αλλά στη ζωή η εξέλιξη είναι τόσο γρήγορη που μπορεί να σε εκπλήξει. Για παράδειγμα, δεν περίμενα να διασκεδάσω τόσο πολύ όσο διασκεδάζω αυτή τη σεζόν».

Ο Hamilton δήλωσε ότι απολαμβάνει τον εαυτό του όσο ποτέ άλλοτε και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του στα lockdown και την καραντίνα για να διευρύνει τους ορίζοντές του.

«Δεν νομίζω ότι είναι εξαιτίας του Max ή οποιουδήποτε άλλου», δήλωσε ο Hamilton για τους λόγους που τον κάνουν να είναι ενθουσιασμένος με το 2021.

«Ο λόγος είναι επειδή ανακαλύπτω νέα πράγματα για τον εαυτό μου κάθε μέρα. Με τα lockdown είχα περισσότερο χρόνο για να βελτιώσω το ταλέντο μου, το σώμα και το μυαλό μου. Πάντα ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου. Σκέφτομαι πώς να νικήσω τον εαυτό μου, κοιτάζω πώς ήμουν πέρυσι και πώς να νικήσω έναν επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με μια νεότερη γενιά οδηγών να εντυπωσιάζει τις τελευταίες σεζόν, ο Hamilton ξεχώρισε επίσης τον Carlos Sainz για τον τρόπο που χειρίστηκε τη μετακίνησή του στη Ferrari.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν κοιτάζω τους αντιπάλους, αλλά οι νέοι είναι σπουδαίοι. Ο Lando Norris, ο George Russell, ο Charles Leclerc και πάνω απ' όλα ο Carlos Sainz. Μόλις έφτασε στη Ferrari και οδηγεί πολύ καλά, με τον Leclerc αποτελούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Η F1 είναι σε καλά χέρια, προβλέπω ένα λαμπρό μέλλον».

Ο Hamilton επανέλαβε επίσης την προηγούμενη φράση του ότι αυτός και ο Verstappen έχουν απόλυτο σεβασμό ο ένας για τον άλλον, καθώς η μάχη για τον τίτλο μεταξύ των δύο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά για το υπόλοιπο της σεζόν. «Ναι, εντός και εκτός πίστας», δήλωσε ο Hamilton για τον αμοιβαίο σεβασμό του ζευγαριού. «Και αυτό δεν χρειάζεται να αλλάξει. Είναι ένας εκπληκτικός οδηγός και είναι πολύ διασκεδαστικό να τον προκαλείς».