Hamilton: Να βελτιώσουμε το φετινό μονοθέσιο πριν πάμε στο επόμενο


Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton, τονίζει πως η ομάδα του θα πρέπει να λύσει τις παθογένειες της W13 προτού στραφεί στο μονοθέσιο του 2023.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/6/2022

Η φετινή σεζόν έχει κυλήσει απογοητευτικά για τη Mercedes, μετά από επτά Grand Prix.

Η επί 8 συνεχόμενα έτη πρωταθλήτρια βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με ένα μονοθέσιο που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άμεσα εκείνα των Red Bull και Ferrari.

Οι σημαντικές αναβαθμίσεις που έφεραν οι Γερμανοί κατά το Ισπανικό GP φάνηκαν να βελτιώνουν αρκετά το μείζον ζήτημα του porpoising, αλλά στο Μονακό η κατάσταση επέστρεψε στα συνηθισμένα για τους ίδιους επίπεδα, αν κι ο George Russell κατάφερε (και πάλι) να βρεθεί εντός της πρώτης πεντάδας.

Από τη μεριά του, ο Lewis Hamilton μίλησε για την ανάγκη βελτίωσης της W13, παρά το γεγονός ότι ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου μοιάζει χαμένος, καθώς έτσι θα μπορέσει να έχει μία καλή βάση για το 2023.

«Δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Θα πρέπει πρώτα να δούμε τι έχει πάει στραβά με το φετινό μονοθέσιο πριν πάμε στο επόμενο. Αν αρχίσουμε τώρα να κατασκευάσουμε το νέο μονοθέσιο, θα μπορούσαμε εύκολα να κάνουμε τα ίδια λάθη.

«Οπότε θα πρέπει πρώτα να βελτιώσουμε το τωρινό μονοθέσιο, να καταλάβουμε τι χρειάζεται, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει, ώστε να έχουμε μία κατεύθυνση.

«Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θα ήθελα να δω στο επόμενο μονοθέσιο, τα οποία έχω ήδη αναφέρει.»