Hamilton: Ο Verstappen δε μου άφησε χώρο


Ο Lewis Hamilton δήλωσε πως ο Max Verstappen δεν του έδωσε αρκετό χώρο, και για αυτό είχαν τη σύγκρουση στην αρχή του Βρετανικού Grand Prix.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 18/7/2021

Η αρχή του Βρετανικού Grand Prix ήταν πραγματικά επεισοδιακή, ως και τρομακτική.

Η μάχη των Hamilton-Verstappen ξεκίνησε με το σβήσιμο των κόκκινων φωτών και κράτησε για κάτι παραπάνω από τον μισό γύρο στο Silverstone, στο όριο, με συνεχείς αλλαγές γραμμών.

Η ατυχής κορύφωσή της ήρθε στην Copse, όταν οι δύο ήρθαν σε επαφή κι ο Verstappen έμεινε εκτός αγώνα, χτυπώντας με πολλά χ.α.ω. τις μπαριέρες.

Ο Hamilton δέχτηκε ποινή 10 δλ. και τελικά πήρε τη νίκη από τον Charles Leclerc, και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το πέσιμο της καρώ σημαίας, τόνισε πως ο Verstappen ήταν αυτός που δεν του έδωσε χώρο:

«Πάντα προσπαθώ να είμαι μετρημένος στο πώς προσεγγίζω τα πράγματα, ειδικά στις μάχες με τον Max. Ξέρω ότι είναι πολύ επιθετικός.

«Και σήμερα, ήμουν τελείως δίπλα του, και δε μου άφησε χώρο.

«Αλλά, σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ με την ποινή. Θα τη δεχτώ και θα συνεχίσω να δουλεύω. Σκεφτόμουν 'δεν θα αφήσω τίποτα να μπει στη μέση'.»

Η διαφορά τους πλέον στη βαθμολογία φτάνει τους 8 βαθμούς υπέρ του Verstappen, με έναν αγώνα να απομένει για το τέλος του πρώτου μισού της σεζόν.