Hamilton: «Θέλω να είμαι καθαρός οδηγός, έτσι μεγάλωσα»


Ο Lewis Hamilton έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, μιλώντας μεταξύ άλλων και για το οδηγικό του στιλ και την ανατροφή που είχε από τον πατέρα του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 24/11/2021

Με τη μάχη για το πρωτάθλημα της Formula 1 να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, ο Lewis Hamilton παραχώρησε συνέντευξη σε μέσα όπως το Motorsport.com και το TheRace.com, μιλώντας για μία σειρά διαφορετικών θεμάτων.

Ξεκίνησε με το ζήτημα της οδηγικής συμπεριφοράς, θέλοντας να θέσει εαυτόν σε πλήρη αντιδιαστολή από τον Max Veratappen, αφού τόνισε ότι θέλει να είναι ένας «από τους πιο καθαρούς» οδηγούς στο σπορ:

«Έτσι με μεγάλωσε ο πατέρας μου. Πρέπει να μιλάς πάντα με τις πράξεις σου στην πίστα.

«Δέχτηκα bullying ως παιδί, τόσο στο σχολείο όσο και στην πίστα, και θέλαμε να τους κερδίσουμε με τον σωστό τρόπο, όχι με συγκρούσεις.

«Έτσι, κανείς δεν αμφισβητεί ότι είσαι ο καλύτερος. Αν έχεις συγκρούσεις, θα πουν 'ναι, αλλά είχε συμβεί αυτό, είναι τακτική του να αντιδρά έτσι'.

«Θέλω να είμαι από τους πιο καθαρούς οδηγούς, να κερδίζω με την ταχύτητά μου, με την αφοσίωσή μου και τη δουλειά που καταβάλω, να μην χωρά αμφιβολία για όσα έχω καταφέρει.»

Ο 7κις πρωταθλητής μίλησε εκτενέστερα για τις μάχες με τον Verstappen, που ήδη έχουν οδηγήσει σε δύο ατυχήματα και μία αμφιλεγόμενη στιγμή:

«Πρέπει να είσαι πολύ, πολύ προσεκτικός. Πιο προσεκτικός από ποτέ.

«Πρέπει να ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί, όχι να αφήνεις ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Πρέπει να είσαι έτοιμος να αποφύγεις μία σύγκρουση πάση θυσία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγεις εκτός πίστας, γιατί στο τέλος θες να τερματίσεις, σωστά;

«Πιστεύω πως έχω υπάρξει αρκετά αξιοπρεπής στις περισσότερες των περιπτώσεων. Δεν μπορείς να τα πας καλά πάντα, και υπάρχουν οδηγοί που είναι πιο επιθετικοί ή που δείχνουν περισσότερο σεβασμό.

«Αλλά δεν είναι ο πρώτος οδηγός που έχω αντιμετωπίσει που έχει αυτό το στιλ. Έχω τρέξει με πολλούς οδηγούς στην καριέρα μου, και όλοι είχαν διαφορετική συμπεριφορά. Τώρα που είμαι μεγαλύτερος, κοιτάζω λίγο περισσότερο τον χαρακτήρα τους και το παρελθόν τους, το πώς μεγάλωσαν.

«Η ανατροφή μας καθορίζει το πώς συμπεριφερόμαστε. Για αυτό προσπαθώ να καταλάβω τι ισχύει εκεί, για να έχω μεγαλύτερη εικόνα για τον χαρακτήρα του οδηγού με τον οποίον μάχομαι.»