Ίδια σετ ελαστικών για κάθε πιλότο της Formula 1!


Η Pirelli αλλάζει τον τρόπο προμήθειας ελαστικών για το φετινό Πρωτάθλημα, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/6/2020

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική φίρμα, λοιπόν, από το πρώτο αυστριακό γκραν πρι του 2020 που θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Ιουλίου, κάθε πιλότος θα εξακολουθήσει να έχει στη διάθεσή του 13 σετ ελαστικών, με τη διαφορά πως σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όλοι οι πιλότοι θα λαμβάνουν ακριβώς τα ίδια σετ!

Έτσι κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του δύο σετ της σκληρότερης διαθέσιμης γόμας με τα λευκά χαρακτηριστικά (hard), τρία της κίτρινης μεσαίας (medium) και οκτώ της πιο μαλακής κόκκινης (soft).

Μάλιστα η Pirelli ανακοίνωσε και τις διαθέσιμες γόμες και για τους οκτώ αγώνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τη Liberty Media.

Όπως προκύπτει από τις επιλογές της ιταλικής εταιρίας, λόγω της ιδιαιτερότητας του οδοστρώματος στις έξι πίστες που έχουν επιλεγεί (Αυστρία, Ουγγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Βέλγιο και Ιταλία), δεν θα χρησιμοποιηθεί πουθενά η C5 γόμα, δηλαδή η πιο μαλακή που κατασκευάζει η Pirelli.