Ιδού η Mercedes W13 (photos)


Η Mercedes τράβηξε το κάλυμμα από το νέο της μονοθέσιο, την W13. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 18/2/2022

Η Mercedes άνοιξε την αυλαία στη φετινή της χρονιά με την παρουσίαση της W13, του πρώτου της μονοθέσιου υπό τους νέους κανονισμούς, στην πίστα του Silverstone.

Ο λόγος που επελέγει αυτή η τοποθεσία είναι γιατί λίγο αργότερα, η ομάδα θα βγει στη διαδρομή για το shakedown μέσω της filming day των 100 χιλιομέτρων.

Η αποκάλυψη του φετινού μονοθέσιου των Γερμανών έγινε παρουσία των Toto Wolff (team principal), και Lewis Hamilton-George Russell, με τον 7 φορές πρωταθλητή να αναφέρει πως «ποτέ δεν είπα ότι θα φύγω [σ.σ. από τη Formula 1,» δείχνοντας πως οι φήμες περί αποχώρησής του μετά τον τελικό του Άμπου Ντάμπι ήταν ανυπόστατες. 

Στο σχετικό event βρέθηκαν κι οι οδηγοί της ακαδημίας της Mercedes, που πρόσφατα ενισχύθηκε με νέα μέλη, τα οποία μπόρεσαν να μιλήσουν για τους στόχους τους, αλλά να καταθέσουν κι ερωτήσεις στους οδηγούς της ομάδας.

Στα του μονοθέσιου, η W13 γυρνά στο ασημί χρώμα, όπως είχε γίνει γνωστό ήδη από πέρυσι, μετά από δύο σεζόν με το μαύρο livery. Έχει πίσω μέρος πανομοιότυπο με αυτό της McLaren, όπου στευνεύει σημαντικά προτού ανοίξει σημαντικά γύρω από την εξάτμιση για λόγους ψύξης του κινητήρα. 

Η πρώτη της βόλτα ετοιμάζεται για τις 15:30 Ελλάδας.