Ισχυροί οι δεσμοί Red Bull-Honda μέχρι και το 2025


Η αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 με το τέλος του 2021 δε σημαίνει και το τέλος της συνεργασίας της με τη Red Bull.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/1/2022

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του έγκριτου RacingNews365.com αναφέρει πως η Honda θα συνεχίσει να έχει ισχυρούς δεσμούς με την αυστριακή ομάδα καθ'όλη τη διάρκεια του παγώματος της εξέλιξης των κινητήρων, δηλαδή ως και το τέλος του 2025.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι Ιάπωνες πούλησαν την πνευματική ιδιοκτησία της Honda Racing F1, μαζί με όλον τον εξοπλισμό, στη Red Bull Powertrains, το ειδικό τμήμα της RB για τους κινητήρες που θα έχει η ίδια κι η AlphaTauri ως και το τέλος του '25. 

Παράλληλα, παραχώρησαν κι ένα μέρος του προσωπικού τους στην αυστριακή εταιρεία, με στόχο την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του οργανισμού σε αυτόν τον τομέα.

Στόχος, μάλιστα, ήταν η Honda να συνεχίσει να προετοιμάζει τους κινητήρες της RB για το 2022 και το 2023, όμως νεότερες πληροφορίες λένε πως οι Ιάπωνες θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό ως και το 2025, δηλαδή μέχρι και την τελευταία χρονιά με τους ισχύοντες κανονισμούς γύρω από τις μονάδες ισχύος. 

Παρόλα αυτά, οι κινητήρες δεν θα φέρουν την επωνυμία της Honda.

Η Honda βλέπει ως κίνηση μειωμένου ρίσκου την απόφασή της να σταματήσει την -επίσημη- εμπλοκή της από το σπορ, αφού δεν θα ξοδέψει ούτε ένα... γιεν για την εξέλιξη των κινητήρων της.

Τέλος, ο επικεφαλής της Honda Racing F1, Masashi Yamamoto, θα μεταβεί στη Red Bull Powertrains για να βοηθήσει με τις λειτουργίες του νεοσύστατου τμήματος.