Ηχηρή αποχώρηση από την Alfa Romeo


Ο πρώην διευθυντής της Sauber, Pascal Picci, o άνθρωπος που έσωσε την ομάδα το 2016 δεν θέλει πλέον να συνδέεται με τη διοίκηση του Frederic Vasseur.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/11/2021

Ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής της Sauber, της μητρικής εταιρείας της ομάδας της Formula 1 που αγωνίζεται με το όνομα Alfa Romeo, έφυγε από το Hinwil πριν από το Grand Prix του Μεξικού.

«Ναι, έχω κλείσει την πόρτα πίσω μου. Παραιτήθηκα από διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sauber λίγες ημέρες πριν από το GP του Μεξικού», είπε ο Picci. Στην ερώτηση του motorsport.com γιατί το λόγο που τον οδήγησε στο να αποχωρήσει, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Δεν θέλω πλέον να σχετίζομαι με τη διοίκηση του Fred Vasseur».

Ο Picci φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με τις επιλογές που έγιναν όσον αφορά τους οδηγούς. Ο Antonio Giovinazzi, για παράδειγμα, παραμερίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Guanyu Zhou. «Ο τρόπος με τον οποίο επιλέχθηκαν οι οδηγοί αποτέλεσε σημείο ρήξης στη σχέση με την τρέχουσα διοίκηση,» τόνισε.

Ο Picci θα προτιμούσε να δει τους Giovinazzi και Zhou ως δίδυμο, αλλά είδε ότι ο Vasseur επηρεάστηκε από τον Toto Wolff και τη Mercedes. «Λυπάμαι που ο Antonio δεν μπορεί πλέον να είναι εδώ, αλλά είμαι επίσης χαρούμενος για τον Zhou. Γνωρίζω αυτόν τον νεαρό Κινέζο και την οικογένειά του. Τον θέλαμε στην ομάδα της Sauber και φυσικά ανοίγει και ενδιαφέρουσες εμπορικές αγορές», κατέληξε ο ίδιος.