Και πάλι στον «αέρα» το Ολλανδικό Grand Prix!


Το γκραν πρι της Ολλανδίας θα επέστρεφε από το 2020, όμως η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε την ακύρωση του αγώνα.  Όλα δείχνουν πως και το 2021, ο αγώνας θα επηρεαστεί από την πανδημία, καθώς έξι εβδομάδες πριν από την ημερομηνία τέλεσής του, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι θεατές θα επιτραπούν στις εξέδρες.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/7/2021

Οι Ολλανδοί διοργανωτές πάντα τόνιζαν ότι θέλουν να διεξάγουν το γκραν πρι τους μπροστά σε πλήθος θεατών, για οικονομικούς λόγους. Αλλά το αν αυτό θα είναι εφικτό θα αποφασιστεί σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου.

Τότε είναι που ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte θα λάβει μια νέα απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή μονοήμερων εκδηλώσεων. Ήτοι τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

«Ως διοργανωτές, εξαρτόμαστε φυσικά από τους κανόνες και τις προδιαγραφές που θέτει η κυβέρνησή μας για εμάς ως διοργανωτές και για τους θεατές», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του Zandvoort.

Οι διοργανωτές του Zandvoort ελπίζουν σε ανάκαμψη τον Αύγουστο, τονίζοντας πως «υποθέτουμε ότι τα τρέχοντα κυβερνητικά μέτρα θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ώστε τα μέτρα αυτά να αρθούν μετά τις 13 Αυγούστου για τις επαγγελματικές αθλητικές εκδηλώσεις. Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε το ολλανδικό γκραν πρι της Φόρμουλα 1 με πλήρη χωρητικότητα θεατών».

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς στην Ολλανδία για τις μονοήμερες εκδηλώσεις, οι κερκίδες στο χώρο του αγώνα μπορούν να γεμίσουν μόνο κατά τα δύο τρίτα της χωρητικότητας. Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι οι θεατές μπορούν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω εφαρμογής, αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή να επιβεβαιώσουν ότι έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό.