Κατάπαυση του πυρός μέχρι τη Δευτέρα στη Σαουδική Αραβία


Η εκτόξευση του πυραύλου ο οποίος έπληξε διυλιστήριο της Aramco, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από την πίστα της Τζέντα, είχε δημιουργήσει κλίμα φόβου σε όλο το περιβάλλον της Formula 1. 

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/3/2022

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι -που υποστηρίζονται από το Ιράν στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για τον έλεγχο της Υεμένης- είχε οδηγήσει τους οδηγούς και τις ομάδες σε έκτακτη συνάντηση με τη Liberty Media και την FIA, προκειμένου να καταλήξουν σε κοινή απόφαση σχετικά με τη διακοπή του τριημέρου.

Το τελευταίο ενδεχόμενο απορρίφθηκε μετά από δηλώσεις του Mahdi al-Mesnat, επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου της Υεμένης. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Shuaib M. Almosawa, ο ίδιος ηγέτης ανακοίνωσε τη μονομερή αναστολή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εσωτερικών και εξωτερικών, για τρεις ημέρες.

Η είδηση, που επιβεβαιώθηκε και από το πρακτορείο AFP, καθησυχάζει τους γνώστες της F1 και όλους τους θεατές που θα παρακολουθήσουν τόσο τις κατατακτήριες δοκιμές όσο και τον αγώνα της Κυριακής, με το GP και τις δύο χώρες που εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση να αναμένεται να είναι ασφαλείς από επιθέσεις.