Κι αυτόν τον… τίτλο θα τον κατακτήσει ο Hamilton


Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η Formula 1 βιώνει μια πραγματική μάχη για τους παγκόσμιους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών. Ο Max Verstappen και ο Lewis Hamilton είναι πολύ κοντά φέτος, όχι μόνο στην πίστα αλλά και από πλευράς οικονομικών απολαβών.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/7/2021

Το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» έκανε μια εκτίμηση για το τι θα κερδίσουν όλοι οι οδηγοί αυτή τη σεζόν και έφτιαξε μια δεκάδα με τα υψηλότερα εισοδήματα.

Όσον αφορά στα οικονομικά, ο Βρετανός θα κερδίσει τον… τίτλο και αυτή τη σεζόν. Το «Forbes» υπολόγισε ότι ο Βρετανός οδηγός θα κερδίσει περίπου 62 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα 55 εκατομμύρια είναι ο βασικός του μισθός και ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εκτιμάται ότι θα πάρει περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους. Το 2020 ο Hamilton κέρδισε συνολικά 66 εκατομμύρια δολάρια.

Το ότι ο Hamilton θα εισπράξει λιγότερα φέτος είναι επειδή το «Forbes» υποθέτει ότι ο Verstappen θα κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος κι έτσι το σχετικό μπόνους δεν θα μπει στην τσέπη του Βρετανού.

Ο Ολλανδός θα κερδίσει περίπου 42 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν. Από αυτά, τα 25 εκατομμύρια είναι ο βασικός του μισθός, τα υπόλοιπα είναι μπόνους για νίκες και το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, ο Verstappen θα νικήσει τον Hamilton στην πίστα, αλλά όταν πρόκειται για τον τραπεζικό τους λογαριασμό, ο Ολλανδός θα… χάσει από τον Hamilton!

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι οδηγοί το 2021

1. Lewis Hamilton             62 εκατομμύρια

2. Max Verstappen         42 εκατομμύρια

3. Fernando Alonso         25 εκατομμύρια

4. Sergio Perez                  18 εκατομμύρια

5. Sebastian Vettel          15 εκατομμύρια

6. Charles Leclerc             12 εκατομμύρια

7. Valtteri Bottas              10 εκατομμύρια

8. Daniel Ricciardo            10 εκατομμύρια

9. Lando Norris                  9 εκατομμύρια

10. Carlos Sainz                 8 εκατομμύρια