Κι επίσημα οδηγός της Williams o Logan Sargeant


Ο Logan Sargeant θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που θα τρέξει στη Formula 1 για πλήρη σεζόν μετά από 16 χρόνια, καθώς υπέγραψε με τη Williams για το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: WILLIAMS
  • 21/11/2022

Έχοντας συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς στη super licence χάρη στα αποτελέσματά του στη Formula 2, o Logan Sargeant θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 με τη Williams, όντας teammate του Alex Albon.

Ο Αμερικανός οδηγός δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να μου δίνεται αυτή η ευκαιρία να αγωνιστώ στη Formula 1 με τη Williams Racing. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε μέλος της Williams Racing και της Dorilton Motor Sports για την υποστήριξη που μου έδωσαν από την ημέρα που μπήκα για πρώτη φορά στην ομάδα στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών του 2021. Το να είμαι μέλος της Ακαδημίας Οδηγών Williams τον περασμένο χρόνο μου έδωσε μια σημαντική πλατφόρμα για να εξελιχθώ ως οδηγός και να με προετοιμάσει για αυτό το επόμενο κεφάλαιο. Είμαι έτοιμος και ενθουσιασμένος να γίνω μέρος αυτού του ταξιδιού, καθώς η ομάδα θέλει να ανέβει στο grid.»

Από τη μεριά του, ο Jost Capito, Διευθύνων Σύμβουλος και Team Principal της ομάδας, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε επίσημα τον Logan ως οδηγό μας για την επόμενη χρονιά μετά την πρόκριση για μια σούπερ άδεια μετά τον τελευταίο αγώνα F2 της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Ο Logan ολοκληρώνει τη συναρπαστική σειρά οδηγών μας για το 2023 μαζί με τον Alex. Από τότε που έγινε μέλος της Ακαδημίας Οδηγών στα τέλη του 2021, ο Logan μπόρεσε να ενσωματωθεί πλήρως με την ομάδα στο Grove ενώ βρισκόταν στον προσομοιωτή και πιο πρόσφατα στην πίστα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων συνεδριών Free Practice στις οποίες συμμετείχε. Είχε μια ισχυρή σεζόν rookie στη Formula 2, και είμαστε ενθουσιασμένοι που τον παρακολουθούμε να κάνει το βήμα στη Formula 1. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτό το ταξίδι μαζί του.»