Κι επίσημα πρωταθλητής για το 2021 ο Max Verstappen


Ο Max Verstappen είναι κι επίσημα ο πρωταθλητής του 2021, μετά την απόρριψη και των δύο ενστάσεων της Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/12/2021

Ο μεγάλος τελικός της Formula 1 στη Yas Marina ολοκληρώθηκε με νικητή και πρωταθλητή τον Max Verstappen, αλλά για τη Mercedes τίποτε δεν έχει κριθεί.

Κι αυτό, γιατί η γερμανική ομάδα έκανε δύο ενστάσεις για το αποτέλεσμα του αγώνα.

Η πρώτη αφορά το Άρθρο 48.8, που αναφέρει πως κανένας οδηγός δεν πρέπει να προσπερνά πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και πριν βγει η πράσινη σημαία, με τη Mercedes να τονίζει πως αυτό έκανε ο Verstappen στην προσπάθειά του να μείνει κοντά στον Hamilton πριν την επανεκκίνηση.

Για αυτήν, οι αγωνοδίκες έκριναν πως δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας του Ολλανδού, και μπορείτε να δείτε εδώ την ετυμηγορία τους.

Η δεύτερη αφορά το Άρθρο 48.12 των αθλητικών κανονισμών, που μιλά για το πώς πρέπει να γίνεται η άρση του lapping των μονοθέσιων που βρίσκονται πίσω.

Για αυτήν, οι αγωνοδίκες κράτησαν την ίδια στάση, απορρίπτοντάς την, επιβεβαιώνοντας κι επίσημα ότι ο Max Verstappen είναι ο πρωταθλητής του 2021.

Το σκεπτικό της Mercedes ήταν τα αποτελέσματα του αγώνα να καθοριστούν από τον 57ο γύρο, όχι τον 58ο και τελευταίο, με τους αγωνοδίκες να εξηγούν πως αυτό θα μείωνε κατόπιν εορτής τη διάρκεια του αγώνα, πράγμα άδικο.