Κι επίσημα στη Ferrari ο Fred Vasseur


Η Ferrari ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Fred Vasseur θα ενταχθεί στην ομάδα στις 9 Ιανουαρίου ως επικεφαλής της ομάδας και γενικός διευθυντής.

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Alfa Romeo Orlen
  • 13/12/2022

Ο Vasseur έχει πάνω από 25 χρόνια νικηφόρας εμπειρίας στους αγώνες αυτοκινήτου, ξεκινώντας από τις μικρές φόρμουλες και την τελευταία δεκαετία στη Formula 1. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει επίσης αναγνωριστεί ευρέως για την επιτυχία του στην προώθηση κορυφαίων ταλέντων οδηγών, διεκδικώντας τη σειρά GP2 τόσο το 2005 με τον Nico Rosberg όσο και το 2006 με τον Lewis Hamilton.

Μέχρι πριν από λίγη ώρα, ο Vasseur κατείχε τη θέση του CEO και Team Principal της Sauber Motorsport, ενώ ήταν επικεφαλής της Renault F1 Team το 2016.

Ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Fred Vasseur στη Ferrari ως επικεφαλής της ομάδας μας. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνδυάσει με επιτυχία τις τεχνικές του δυνάμεις ως εκπαιδευμένος μηχανικός με τη συνεπή ικανότητά του να αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό των οδηγών και των ομάδων του. Αυτή η προσέγγιση και η ηγεσία του είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να ωθήσουμε τη Ferrari μπροστά με ανανεωμένη ενέργεια».

Ο Fred Vasseur σχολίασε: «Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να αναλάβω την ηγεσία της Scuderia Ferrari ως Team Principal. Ως κάποιος που είχε πάντα ένα δια βίου πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Ferrari αντιπροσώπευε πάντα για μένα την κορυφή του κόσμου των αγώνων. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ταλαντούχα και πραγματικά παθιασμένη ομάδα στο Μαρανέλο για να τιμήσουμε την ιστορία και την κληρονομιά της Scuderia και να προσφέρουμε στους Tifosi μας σε όλο τον κόσμο».