Κορωνοϊός: Μειώσεις μισθών και αναστολές συμβάσεων στη McLaren!


Το πρώτο «θύμα» του COVID-19 στην Formula 1 είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η McLaren, η οποία ανακοίνωσε περικοπές μισθών και αναστολές συμβάσεων στους εργαζόμενούς της αλλά και των πιλότων Carlos Sainz και Lando Norris!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/4/2020

Η McLaren φαίνεται πως δεν ήταν σε θέση να αντέξει την πίεση που ασκείται από οικονομικής άποψης εξαιτίας της αναβολής ή ακύρωσης των πρώτων οκτώ αγώνων της σεζόν λόγω του κορωνοϊου.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γουόκινγκ αργά το βράδυ της Τετάρτης αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα μέτρα που ελήφθησαν έχουν ως σκοπό την προστασία όλων των εργασιακών θέσεων και την εξασφάλιση πως άπαντες οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά του από τη στιγμή που θα ανακάμψει η οικονομία. Μάλιστα από τη μείωση μισθού δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι δύο πιλότοι της ομάδας, Carlos Sainz και Lando Norris.

Μάλιστα η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από την Τρίτη, με τον Zak Brown να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες ομάδες του grid κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι επικεφαλής μέσα τηλεδιάσκεψης.

Με αυτόν τον τρόπο η McLaren γίνεται η πρώτη από τις επτά ομάδες της Formula 1 που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία κάνει χρήση των μέτρων που εξήγγειλε η βρετανική κυβέρνηση και προβλέπουν πως κάθε εταιρία θα μπορεί να αναστέλλει τις συμβάσεις έως και του 80% του προσωπικού, με το κράτος να επιδοτεί τους εργαζόμενους με 2.500 στερλίνες μηνιαίως.

Καμία άλλη από τις ομάδες με έδρα την Αγγλία, πάντως, δεν έχει προχωρήσει έως τώρα στη λήψη ανάλογων μέτρων, μολονότι θεωρείται βέβαιο πως άπαξ κι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, σύντομα όλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της McLaren.