Ξεκίνημα με οκτώ ευρωπαϊκά γκραν πρι!


Η Formula 1 επιτέλους ξεκινά, με τη Liberty Media να ανακοινώνει το πρόγραμμα των πρώτων οκτώ αγώνων, μεταξύ των οποίων και το επετειακό βρετανικό γκραν πρι!

  • 2/6/2020

Ο κύβος ερρίφθη! Η Formula 1 ξεκινά το τριήμερο 3-5 Ιουλίου, με τη Liberty Media να ανακοινώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο το πρόγραμμα του πρώτου σκέλους της σεζόν.

Το συγκεκριμένο σκέλος περιλαμβάνει οκτώ αγώνες σε έξι διαφορετικές πίστες, μιας και η αρχή θα γίνει με διπλό αγώνα στο Red Bull Ring, κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από τη σχετική σύμφωνη γνώμη που εξέφρασε η αυστριακή κυβέρνηση.

Από την Αυστρία, οι ομάδες θα ταξιδέψουν στη γειτονική Ουγγαρία, όπου στις 19 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος του Πρωταθλήματος. Ακολουθεί διακοπή μίας εβδομάδας, με τις ομάδες να ταξιδεύουν εν συνεχεία στη Μεγάλη Βρετανία.

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της βρετανικής κυβέρνησης και της FOM, ξεπεράστηκε το πρόβλημα με την καραντίνα στην Αγγλία, έτσι θα διεξαχθούν κανονικά δύο αγώνες στο Σίλβερστοουν, στις 2 και στις 9 Αυγούστου.

Μάλιστα ο δεύτερος απ’ αυτούς τους αγώνες θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, μιας και η ονομασία του είναι «Emirates 70th Anniversary Grand Prix», με τη Formula 1 να τιμά με αυτόν τον τρόπο τη συμπλήρωση 70 ετών από τη διεξαγωγή του «παρθενικού» αγώνα στην ιστορία του σπορ, στις 13 Μαϊου του 1950 στο Σίλβερστοουν.

Στις 16 Αυγούστου η πίστα της Βαρκελώνης θα φιλοξενήσει τον έκτο αγώνα της σεζόν, ενώ έπειτα από μικρή διακοπή μιας εβδομάδας, θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίοι ευρωπαϊκού αγώνες για το 2020, στο Σπα του Βελγίου (30/8) και στη Μόντσα της Ιταλίας (6/9).