Μακρύς ο δρόμος για να φτάσει στην τελειότητα η Ferrari


Για τον Frederic Vasseur, ο δρόμος προς την Ιθάκη είναι μακρύς σε ό,τι αφορά την τελειότητα στη Ferrari - αλλά ακόμα και τότε, θέλει συνεχείς αλλαγές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Ferrari
  • 3/8/2023

Ο Frederic Vasseur ανέλαβε να ηγηθεί της Scuderia Ferrari στις αρχές του 2023, με στόχο να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή, κάτι που έχουν επιχειρήσει πολλοί πριν από τον Γάλλο.

Με τον ερχομό του στο Μαρανέλο, στελέχη που είχαν καίρια πόστα επί Mattia Binotto έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν, όπως ο David Sanchez και ο Laurent Mekies.

Αυτό φέρνει τον πολύπειρο μάνατζερ ενώπιον της δύσκολης διαδικασίας να καλύψει αυτά τα κενά και να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για να οδηγήσουν την ομάδα στις επιτυχίες.

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει πλέον την ομάδα ατόμων που χρειάζεται για να πετύχει, ο ίδιος απάντησε:

«Είμαστε μίλια μακριά από αυτό, γιατί όταν έχει κανείς τη δουλειά μου, δεν χρειάζεται να φανταστεί ότι υπάρχει μια τέλεια δομή.

«Πάντα πρέπει να βελτιώνεσαι και πάντα πρέπει να αλλάζεις τα πράγματα. Αν μείνεις στην ίδια δομή δύο συνεχόμενα χρόνια τότε είσαι νεκρός, γιατί όλοι οι άλλοι θα βελτιωθούν.

«Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια, επειδή ορισμένα θέματα είναι λίγο μεγαλύτερα από κάποια άλλα. Αλλά είναι μια διαδικασία μόνιμης εξέλιξης και μόνιμης βελτίωσης».