Με 100.000 θεατές το γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης!


Σε μια πίστα 220.000 θεατών, οι διοργανωτές του 14ου φετινού αγώνα της Formula 1 ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να έχουν 100.000 θεατές κάθε ημέρα!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/9/2020

Τη παραπάνω εκτίμηση έκανε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης, Vural Ak, ο οποίος υπογράμμισε πως «στις εξέδρες αλλά και στους ανοιχτούς χώρους μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου 220.000 θεατές. Επομένως, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα, εκτιμούμε πως 100.000 άνθρωποι μπορούν με ασφάλεια να παρακολουθήσουν κάθε ημέρα του αγώνα».

Ο Ak ξεκαθάρισε πως «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, καθώς εάν χειροτερέψει η κατάσταση με τον κορωνοϊό, τότε θα πρέπει να διοργανώσουμε αγώνα δίχως θεατές».

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως το εισιτήριο και για τις τρεις ημέρες του αγώνα (13-15 Νοεμβρίου) θα κοστίζει 90 τουρκικές λίρες, δηλαδή λιγότερα από… 4 ευρώ, καθώς «δεν σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε οικονομικά την κατάσταση. Τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα και πιστεύουμε πως θα πουληθούν πολύ γρήγορα».

Θυμίζουμε πως η πρώτη πίστα που ανακοίνωσε πως θα ανοίξει τις πύλες της στους θεατές ήταν το Μουτζέλο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει 2.880 θεατές κάθε ημέρα του αγώνα.