Με αναβαθμίσεις ενόψει 2023 η Mercedes στις ΗΠΑ


Ο επικεφαλής μηχανικός στην πίστα για τη Mercedes, Andrew Shovlin, τόνισε πως οι επερχόμενες αναβαθμίσεις στην W13 θα αφορούν την προσπάθεια συλλογής δεδομένων για το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 13/10/2022

Η Mercedes έχει αρχίσει εδώ και λίγες εβδομάδες να εστιάζει έτι περισσότερο στην W14, το μονοθέσιό της για το 2023, παραδεχόμενη πως πρέπει να αποφύγει τις αστοχίες στις οποίες υπέπεσε με την W13.

Στο Grand Prix των ΗΠΑ, η ομάδα του Brackley ετοιμάζεται να εισάγει το νέο πακέτο αναθαθμίσεων για το φετινό μονοθέσιο, που θα έχει στόχο τη συλλογή δεδομένων και την χάραξη της στρατηγικής για τον σχεδιασμό του νέου.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο trackside engineer Andrew Shovlin στο καθιερωμένο βίντεο-ανασκόπηση που αναρτά η ομάδα μετά από κάθε αγώνα.

«Είναι το τελευταίο βήμα μας στην αεροδυναμική ανάπτυξη του μονοθέσιου και ελπίζουμε να μας δώσει λίγη παραπάνω απόδοση,» εξήγησε ο Shovlin στο βίντεο.

«Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως με κάθε βήμα που κάνουμε, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα που θα εφαρμόσουμε στο νέο μονοθέσιο.

«Επίσης, έχουμε μειώσει το βάρος ορισμένων μερών, οπότε κι αυτό θα μας φέρει πιο κοντά στο κατώτερο όριο βάρους.»

Αυτό που δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια από την ομάδα είναι το όφελος αυτών των αναβαθμίσεων:

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πού θα βρεθούμε. Στη Σιγκαπούρη, ο Lewis βρέθηκε πολύ κοντά στην pole position, αλλά στη Suzuka και τα δύο μονοθέσιά μας είχαν μεγάλη διαφορά από την κορυφή.

«Τώρα, ο ρυθμός που έχουμε στον αγώνα είναι σχετικά ανταγωνιστικός. Αν κάνουμε το βήμα παραπάνω, ίσως μπούμε στη μάχη με τις Ferrari και τις Red Bull, αλλά οι κατατακτήριες για εμάς παραμένουν ακόμη ένα ερωτηματικό.

«Αλλά όπως προείπα, έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε και σίγουρα θα βάλουμε τα δυνατά μας στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς.»