Με Raikkonen και Giovinazzi και το 2021 η Alfa Romeo


Ημέρες… ανακοινώσεων είναι αυτές που διανύουμε για την Alfa Romeo< καθώς διατήρησε το οδηγικό της δίδυμο για την επόμενη σεζόν, ενώ επέκτεινε και τη συνεργασία με τη Sauber

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/10/2020

Η Alfa Romeo Racing ORLEN ανανέωσε τη συνεργασία της με τους Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, οι οποίοι θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της ομάδας και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Μόλις λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας της Alfa Romeo με την Sauber και για το 2021, ήρθαν τα… μαντάτα και για τους δύο πιλότους που θα οδηγούν τα μονοθέσια της ομάδας την επόμενη σεζόν. Όπως ήταν σχεδόν βέβαιο το τελευταίο δεκαήμερο, η Alfa Romeo διατήρησε τους οδηγούς της και για την επόμενη σεζόν, όπερ σημαίνει πως ο Kimi Raikkonen θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ συμμετοχών του στη Formula 1 και ο Antonio Giovinazzi θα έχει ακόμα μία ευκαιρία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Η Alfa Romeo αποτελεί πολλά περισσότερα για εμένα από απλά μια ομάδα, είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Πολλά πρόσωπα που ήταν γύρω μου όταν έκανα το ντεμπούτο μου το 2001 παραμένουν εδώ και η μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της ομάδας μου δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω δυνατά την επόμενη σαιζόν, η οποία θα είναι η 19η στη Formula 1. Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν πίστευα στο σκοπό της ομάδας και πως μπορούμε να τον πετύχουμε μαζί. Αυτή η ομάδα προτιμά τη σκληρή δουλειά από τα λόγια και αυτό μου ταίριαζε. Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά και ελπίζω πως θα κάνουμε βήματα βελτίωσης ώστε να ανέβουμε στην κατάταξη» τόνισε ο Kimi Raikkonen.

Από την πλευρά του, ο Antonio GIovinazzi είπε: «Η Alfa Romeo αποτέλεσε το σπίτι μου στην Formula 1 τα δύο τελευταία χρόνια και είμαι ευτυχής που αυτή η σχέση θα συνεχιστεί για ακόμα μια χρονιά. Η ομάδα με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη της και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τους το ανταποδώσω με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Πετύχαμε κάποια καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι συνετέλεσα και εγώ στην εξέλιξη της ομάδας. Όμως ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και έχουμε πολλά ακόμα να πετύχουμε μαζί. Πολλά πράγματα για την επόμενη χρονιά θα εξαρτηθούν από τη φετινή. Η προσπάθεια από τώρα και μέχρι το τέλος της σαιζόν θα επηρεάσει το 2021 και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα». 

Όσο για τον επικεφαλής της ομάδας, Fred Vasseur, τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ομάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Kimi και Antonio για ακόμα μία σαιζόν. Ο Kimi είναι ένας οδηγός που δεν χρειάζεται συστάσεις. Το ταλέντο του ήταν εμφανές σε όλους από το 2001 και βλέπω το πάθος και το κίνητρο που έχει να αγωνίζεται κάθε φορά που έρχεται στη δουλειά. Μπορείς να τον εμπιστευτείς ότι θα εκμεταλλευτεί στο 100% την απόδοση του μονοθεσίου και αποτελεί ηγετική μορφή για όσους συνεργάζονται μαζί του. Ο Antonio τερμάτισε δυνατά την περασμένη σαιζόν και συνεχίζει να βελτιώνεται τη φετινή. Από την πίστα μέχρι και τις  συναντήσεις με την τεχνική ομάδα, ο Antonio, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας και αξίζει να είναι μαζί μας και το 2021. Η εργασιακή ηθική του, η προσήλωση στην ομάδα και ο ενθουσιασμός του, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την Alfa Romeo ORLEN.»