Με τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Ferrari o Leclerc στη Ρωσία


Ο Charles Leclerc θα τρέξει με τον νέο, αναβαθμισμένο κινητήρα της Ferrari στο Ρωσικό GP, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τον αγώνα από τις τελευταίες θέσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 22/9/2021

Η Ferrari, δια στόματος Mattia Binotto, είχε κάνει γνωστό πως θα φέρει νέα μονάδα ισχύος στο δεύτερο μισό της σεζόν, μην ξεκαθαρίζοντας σε ποιον αγώνα θα έκανε ντεμπούτο.

Τώρα, η Scuderia αποκάλυψε πως το νέο κινητήριο σύνολο θα τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του Charles Leclerc για τον αγώνα στο Σότσι, με την ποινή που αυτή η απόφαση επιφέρει να τον αφήνει να ξεκινήσει από τις τελευταίες θέσεις την προσεχή Κυριακή,

«Το Grand Prix της Ρωσίας φέρνει νέο τεχνικό εξάρτημα για τη Scuderia Ferrari Mission Winnow: μία μονάδα ισχύος με αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα, η εισαγωγή του οποίου είχε γίνει γνωστή πριν μερικές μέρες», ανέφερε σχετικά στην ανακοίνωση της η Ferrari.

«Ο κύριος σκοπός του είναι να αποκομίσουμε εμπειρία για το μονοθέσιο του 2022. 

«Ο Charles θα είναι ο πρώτος που θα έχει το νέο υβριδικό σύστημα. Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο που σχετίζεται με τον πιθανό κίνδυνο χρήσης της μπαταρίας που έχει υποστεί ζημιά στο ατύχημα του GP στην Ουγγαρία.

«Στο Σότσι, ο Leclerc θα έχει μια ολοκαίνουργια μονάδα ισχύος και ως εκ τούτου θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid. Όσον αφορά το πότε θα τοποθετηθεί το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα στο αυτοκίνητο του Carlos, αυτό θα αποφασιστεί μετά από μια αξιολόγηση του συμβιβασμού μεταξύ της ανταγωνιστικότητας και της συνακόλουθης ποινής».