Mercedes: Έρχονται μεγάλες αναβαθμίσεις σε Γαλλία και Ουγγαρία


Η Mercedes ετοιμάζεται να εισάγει μεγάλα πακέτα αναβαθμίσεων στην W13 στα Grand Prix Γαλλίας και Ουγγαρία, πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MERCEDES MEDIA
  • 18/7/2022

Η Mercedes έχει διανύσει το πρώτο μισό της φετινής σεζόν μακριά από τον γνώριμο εαυτό της, αυτόν που κυριαρχούσε επί του σπορ επί μία 8ετία.

Μετά από 11 αγώνες, δεν έχει πάρει καμία νίκη, ενώ οι Lewis Hamilton και George Russell έχουν βρεθεί στο βάθρο επτά φορές, συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για να διατηρηθεί το εργοστάσιο του Brackley στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι σημαντικές αναβαθμίσες που ήρθαν στο πλαίσιο του Βρετανικού Grand Prix στις αρχές Ιουλίου, έλυσαν ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της W13, εξαλείφοντας μετά από αρκετές προσπάθειες το ζήτημα του porpoising, επιτρέποντας στην ομάδα να τρέχει το μονοθέσιό της πιο χαμηλά από ποτέ.

Αυτό έχει δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα, που είναι η ελάχιστη ευκαμψία, με τις αναρτήσεις να είναι υπέρ το δέον σκληρές για τη μέγιστη σταθερότητα στην αεροδυναμική απόδοση.

Τούτο είναι το αδύναμο σημείο που θέλει να καταπολεμήσει η Mercedes, που σύμφωνα με το γερμανικό Auto Motor und Sport, πρόκειται να εισάγει μεγάλης έκτασης αναβαθμίσεις στα GP Γαλλίας και Ουγγαρίας, τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα.

Δεν θα είναι εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού, αλλά όπως ανέφεραν οι μηχανικοί της ομάδας «οι καλύτερες αναβαθμίσεις μας είναι αυτές που δε βλέπετε εσείς», τονίζοντας έτσι πως θα είναι αλλαγές που δύσκολα θα αλλάξουν την όψη του μονοθέσιου, αλλά μόνο τη συμπεριφορά του.

Τέτοια θα είναι η επιρροή των αλλαγών που θα γίνουν στο μονοθέσιο, που υπάρχει πλέον η πίστη πως μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, η W13 θα είναι σε θέση να παλεύει για νίκες μαζί με τις Red Bull και Ferrari.