Μέχρι τα 40 του στη Formula 1 o Hamilton


Ο CEO της Mercedes F1, Toto Wolff, θεωρεί πως ο Lewis Hamilton θα βρίσκεται στο σπορ ως τα 40 του χρόνια, ενώ πιστεύει πως σίγουρα θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους μετά το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 3/10/2022

O Lewis Hamilton έχει συμβόλαιο με τη Mercedes ως το τέλος του 2023, έχοντας ανανεώσει το 2021 με την ομάδα με την οποία έχει γνωρίσει αναρρίθμητες επιτυχίες.

Μιλώντας στον David Coulthard σε συνέντευξή που παραχώρησε στο βρετανικό κανάλι Channel 4, ο Toto Wolff, διευθυντής και ιδιοκτήτης του 33% της Mercedes F1, τόνισε πως οι δύο άντρες είναι σε συχνή επαφή, και οδεύουν προς επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας και μετά τη λήξη του τρέχοντος συμβολαίου:

«Το πλεονέκτημα που έχουμε είναι ότι μιλάμε πολύ συχνά από κοντά. Μόλις την περασμένη εβδομάδα βρεθήκαμε και μου είπε 'έχω ακόμα πέντε χρόνια καριέρας, πώς το βλέπεις αυτό;'.

«Μέσα στα χρόνια έχουμε ωριμάσει μαζί. Είμαστε τελείως ξεκάθαροι ο ένας με τον άλλον. Ο Lewis μόνος του θα μου πει 'δεν μπορώ να συνεχίσω'.

«Δεν έχω αμφιβολία πως ό,τι κι αν συμφωνήσουμε στο νέο συμβόλαιο, που σίγουρα θα γίνει, θα προκύψει μέσα από απόλυτη σαφήνεια και επικοινωνία ανάμεσά μας.»

Μάλιστα, για τον Αυστριακό μάνατζερ, το ενδεχόμενο ο 7κις πρωταθλητής να βρίσκεται στο grid της Formula 1 μέχρι την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, μοιάζει απολύτως εφικτό:

«Δεν ξέρω αν όταν φτάνει ένας οδηγός 40 ετών είναι η στιγμή που παύει να είναι ικανός για αυτή τη δουλειά.

«Δείτε τον Fernando, που είναι 41 χρονών, και συνεχίζει ακόμα. Είναι ο ίδιος Fernando με αυτόν που ήταν 25 ετών; Δεν το γνωρίζω, αλλά παραμένει πολύ ανταγωνιστικός.

«Δείτε και τον Tom Brady, είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω πολύ για την πειθαρχία του και το πώς διαχειρίζεται τη ζωή του εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, κι είναι 43-44 ετών, και συνεχίζει ακόμα.

«Οπότε κι ο Lewis, με τη ζωή που κάνει και την προσοχή που δίνει στους αγώνες, μαζί με όλα τα χόμπι του, πιστεύω πως μπορεί να φτάσει να αγωνίζεται σε αυτήν την ηλικία.»