Μόνο με… θαύμα θα ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι ο Hamilton!


Εξόχως δύσκολο φαντάζει αυτή τη στιγμή το να καταφέρει ο Lewis Hamilton να δώσει το «παρών» στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στην Γιας Μαρίνα.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/12/2020

Ο Βρετανός επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανιχνεύθηκε θετικός στον Covid-19 την περασμένη Δευτέρα. Έκτοτε παραμένει σε απομόνωση, έχοντας έντονο πονοκέφαλο και μια σειρά από άλλα συμπτώματα, ήπιου χαρακτήρα, τα οποία τον κρατούν ακόμα στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλα του Μπαχρέιν, οποιοσδήποτε ανιχνευθεί θετικός στον κορωνοϊο, πρέπει να μείνει τουλάχιστον δέκα ημέρες σε καραντίνα κι εν συνεχεία να υποβληθεί σε νέο τεστ. Με λίγα λόγια, ο Hamilton θα μπορέσει να ξανακάνει τεστ την προσεχή Τετάρτη, όταν και θα συμπληρωθεί το δεκαήμερο.

Όμως για να μπορέσει να ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι απαιτείται αρνητικό τεστ. Όπερ σημαίνει πως ο αν δεν είναι αρνητικός στον Covid-19 μέχρι την προσεχή Πέμπτη, ο Hamilton θα πρέπει να παραμείνει στο Μπαχρέιν. Η έως τώρα πρακτική έχει δείξει πως ένα θετικό δείγμα δύσκολα γίνεται αρνητικό σε διάστημα μικρότερο του δεκαημέρου.

Ήδη από πλευράς Mercedes γίνονται επαφές προκειμένου να μπορέσει ο Hamilton να ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι για τον αγώνα, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει τούτη τη στιγμή από πολύ δύσκολο έως… αδύνατο!

Να σημειωθεί πως είναι πιθανό όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Formula 1 να ταξιδέψουν με πτήσεις τσάρτερ στο Άμπου Ντάμπι και να μπουν για μία ημέρα σε απομόνωση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον Covid-19.

Η Mercedes< πάντως, καλού-κακού έχει έτοιμο και για το επόμενο αγωνιστικό τριήμερο τον George Russell, καθώς εξαρχής γνώριζαν στη γερμανική ομάδα πως ήταν παραπάνω από πιθανό ο Hamilton να απουσιάσει και από το φινάλε της σεζόν.