Νέα αποχώρηση από τη Ferrari - Συνεχίζονται οι αλλαγές


Η Ferrari περνά μία διαρκή περίοδο εσωτερικών ανακατατάξεων, με τον Laurent Mekies να αποτελεί το νέο πρόσωπο που θα αποχωρήσει από τη Scuderia.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/4/2023

Μετά τον David Sanchez, επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari, που αποχώρησε από τη Ferrari πριν από ένα μήνα για να μεταβεί στη McLaren, ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ομάδας θα πάρει τον δρόμο της εξόδου.

Ο λόγος για τον Laurent Mekies, τον αθλητικό διευθυντή της Scuderia, το δεξί χέρι του Mattia Binotto και -για μικρό διάστημα- του Fred Vasseur.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιταλία, ο Γάλλος θα γυρίσει στο εργοστάσιο της Faenza, στην ομάδα που πλέον λέγεται AlphaTauri, καθώς προτού βρεθεί στη FIA και μετά στο Μαρανέλο, θήτευσε στην Toro Rosso.

Στην ιταλική ομάδα, ο Mekies θα αναλάβει το έργο της αναδιοργάνωσης του έμψυχου δυναμικού, αναφερόμενος άμεσα στον επικεφαλής Franz Tost.

Με την αποχώρηση Mekies συνεχίζει το πλάνο αλλαγών στο εσωτερικό της Ferrari, που ήδη προ μερικών ημερών αποκάλυψε ο πρόεδρος John Elkann, καθώς το δύσκολο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν της Formula 1 και ο ερχομός Vasseur έχουν αλλάξει τα δεδομένα στους «κόκκινους».