Νέες αναβαθμίσεις από τη Mercedes στην Racing Point!


Η Racing Point ξεκαθάρισε πως το 2021 θα χρησιμοποιήσει τόσο το κιβώτιο όσο και την πίσω ανάρτηση της φετινής Mercedes, όπως της δίνει το δικαίωμα ο κανονισμός

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/10/2020

Όταν έγινε η συζήτηση για το «πάγωμα» των αλλαγών στα μονοθέσια το 2021, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος λόγω κορωνοϊου και την επόμενη σεζόν, οι ομάδες συμφώνησαν πως το 2021 θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν δύο tokens για αναβαθμίσεις συγκεκριμένων τομέων των φετινών μονοθεσίων τους.

Τότε είχε συμφωνηθεί πως όσες ομάδες παίρνουν ολόκληρα τμήματα μονοθεσίων από άλλες ομάδες και φέτος δεν κάνουν χρήση των αναβαθμίσεων ου 2020, θα μπορέσουν στα μονοθέσια του 2021 να τοποθετήσουν αυτά τα «πελατειακά» κομμάτια του 2020.

Η Racing Point είναι η πρώτη ομάδα που ξεκαθάρισε πως θα τοποθετήσει στο επόμενο μονοθέσιό της τόσο το φετινό κιβώτιο της Mercedes, όσο και την εξελιγμένη πίσω ανάρτηση της W11. Όπερ σημαίνει πως για το 2021 θα πρέπει να περιμένουμε ένα ακόμα πιο ισχυρό μονοθέσιο από την Aston Martin.

Το αυτό αναμένεται να πράξει και η AlphaTauri, η οποία «δανείζεται» τεχνογνωσία από την Red Bull. Αντιθέτως, η Alfa Romeo και η Haas χρησιμοποιούν τα φετινά τμήματα της Ferrari, επομένως δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις ενόψει 2021, με εξαίρεση φυσικά τα δύο tokens!