Νέες εξελίξεις για την ονομασία της AlphaTauri το 2024 - Στενότερη συνεργασία με τη Red Bull


To 2024 ξεκινά μία νέα εποχή για την αδερφή ομάδα της Red Bull, με το ενδιαφέρον των χορηγών και τη συνεργασία με την ομάδα του Milton Keynes να ενισχύεται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RUDY CAREZZEVOLI/Red Bull Content Pool
  • 21/11/2023

Στις αρχές Αυγούστου έγινε γνωστό πως η AlphaTauri θα πάψει να ονομάζεται έτσι το 2024, προχωρώντας σε ακόμα ένα rebranding τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο.

Τότε προέκυψε το ρεπορτάζ που ήθελε την ομάδα της Faenza να δέχεται μεγάλη χορηγία από τη Hugo Boss, που πλήρωνε αδρά για να γίνει χορηγός επωνυμίας και να τη μετονομάσει 'Hugo Boss Bulls Racing'.

Μάλιστα, υπήρχαν φήμες πως αυτή η κίνηση θα επισημοποιείτπ στο GP των ΗΠΑ στο Τέξας, τον περασμένο μήνα, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Τώρα, δημοσίευμα του γερμανικού Motorsport-Total.com αναφέρει πως η συμφωνία με τη Hugo Boss δεν θα προχωρήσει, και η ονομασία ενδεχομένως να είναι 'Racing Bulls', στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας με τη Red Bull Racing. Ήδη από φέτος έχει ξεκινήσει αυτή η στρατηγική, καθώς η πίσω ανάρτηση της AT04 έρχεται κατευθείαν από την RB, καθώς αυτό επιτρέπεται κι από τους κανονισμούς.

O CEOτης ομάδας, Peter Bayer, αποκάλυψε πως η ονομασία της θα γυρίσει σε κάτι πιο «παραδοσιακό»:

«Η ταυτότητα της ομάδας είναι πιο κοντά σε αυτήν της Toro Rosso και στην οικογένεια της Red Bull. Θα αλλάξουμε το όνομα της ομάδας, την ταυτότητά της, το λογότυπό της, θα είναι ένα πλήρες rebrand. Όλα συμφωνήθηκαν από τους μετόχους. Κι εγώ πρέπει να είμαι εδώ μπροστά σας και να μην μπορώ να σας το πω, είναι πολύ δύσκολο!»

Η αλλαγή κατεύθυνσης προκύπτει κι από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει έντονο ενδιαφέρον από χορηγούς εξ Αμερικής, κάτι που οφείλεται στην παρουσία του Daniel Ricciardo σε αυτήν. Ο Αυστραλός είναι δημοφιλής και εμπορικός οδηγός, κι αυτό εξαργυρώνεται σε διαφήμιση.

Πηγή: Motorsport-Total.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οριστικό: Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo συνεχίζουν στην AlphaTauri

Αιχμές Wolff πριν τον «τελικό» με τη Ferrari: «Τώρα έχουμε καλό αλυτάρχη»