Νέο διετές συμβόλαιο με τη Mercedes διαπραγματεύεται ο Hamilton!


Ο Lewis Hamilton φέρεται διατεθειμένος να δεχτεί μείωση του μισθού του ύψους 34 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Mercedes, όμως έχει μία σημαντική απαίτηση: θέλει το μπόνους του να διπλασιαστεί.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/6/2021

Οι συζητήσεις για το συμβόλαιο του Βρετανού διήρκεσαν πολλούς μήνες στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν μονοετή συμφωνία.

Η Mercedes επιθυμεί να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων παρατεταμένων συνομιλιών και ήδη έχει μπει στη διαδικασία των διερευνητικών επαφών με τον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή αναφορικά με το μέλλον της συνεργασίας τους.

Το τρέχον συμβόλαιο του Hamilton για το 2021 προβλέπει μισθό 34 εκατομμυρίων λιρών, μια αμοιβή την οποία είναι διατεθειμένος να μειώσει το 2022, όμως θέλει να διπλασιαστεί το μπόνους του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τόσο ο Βρετανός όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff επιθυμούν εάν είναι δυνατόν οι επαφές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου και θα αφορούν τόσο το 2022 όσο και το 2023!

Ο 36χρονος έχει δηλώσει ήδη φέτος ότι σκοπεύει να παραμείνει στη Formula 1 και μετά το 2021, ενώ πρόσφατα έκανε δοκιμές με τα ελαστικά 18 ιντσών που θα φέρει η Pirelli στη Formula 1 από το2022.

Θυμίζουμε πως στο τέλος του 2021 η Mercedes θα αποχωρήσει από τη Formula 1, παραχωρώντας τις μετοχές της στην Ineos, με την ομάδα να συνεχίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πιθανότατα με νέα ονομασία.

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν φαίνεται να… πτοεί τον Hamlilton, ο οποίος έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις αναφορικά με την παραμονή (και) στη νέα ομάδα  του Wolf αλλά και των άμεσων συνεργατών του.