Νέο ERS και ποινή για τη Ferrari στο Σπα


Η Ferrari αναμένεται να εισάγει νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη μονάδα ισχύος για το Βελγικό Grand Prix, δεχόμενη και τις συνακόλουθες ποινές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 22/8/2022

Υπό τους νέους κανονισμούς γύρω από την εξέλιξη των μονάδων ισχύος, που τέθηκαν σε ισχύ φέτος, οι κατασκευαστές μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγές στα ηλεκτρικά μέρη του κινητήρα τους ως την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Αυτό σημαίνει πως το Grand Prix Βελγίου αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τις Mercedes, Ferrari, RBPT-Honda και Renault να κάνουν αλλαγές σε αυτόν τον τομέα, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης του υβριδικού συνόλου.

Αυτό ακριβώς αναμένεται να πράξει η Scuderia, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ιταλικού formu1a.uno.

Σύμφωνα με αυτό, η Ferrari θα εισάγει το νέο της ERS (σύστημα ανάκτησης ενέργειας) στο τριήμερο στην πίστα του Σπα, κάτι που θα σημάνει και ποινές θέσεων στο grid για τους δύο οδηγούς της, που ήδη έχουν ξεπεράσει το όριο των επιτρεπόμενων μερών στις μονάδες ισχύος τους.

Σε δηλώσεις του στο ιταλικό μέσο, ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, μίλησε και για το ζήτημα της αξιοπιστίας:

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, σίγουρα θέλουμε να λύσουμε το για την επόμενη χρονιά, αλλά τώρα το διαχειριζόμαστε καλύτερα. Περιμέναμε πως θα είχαμε τέτοια προβλήματα στην προσπάθειά μας να καλύψουμε την απόσταση που είχαμε από τον ανταγωνισμό. Θα χρειαστεί χρόνος να περάσουν την ομολογκασιόν τα νέα μέρη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν διαχεριζόμαστε την κατάσταση ήδη από φέτος.»