Νέος προσομοιωτής για τη Ferrari στο Μαρανέλο


Η Scuderia Ferrari εγκαινίασε τον νέο της προσομοιωτή της στα κεντρικά της στο Μαρανέλο.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 7/7/2021

Η Ferrari κατασκεύαζε εδώ και μία διετία τον νέο της προσομοιωτή, και πλέον τον έχει στα κεντρικά της στο Μαρανέλο, στη βόρεια Ιταλία.

Η τοποθέτηση του προσομοιωτή έγινε αυτήν την εβδομάδα σε ένα νέο κτήριο, που βρίσκεται ανάμεσα στα γραφεία της Gestiona Sportiva και της πίστας του Fiorano.

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει κι η ρύθμιση του νέου προσομοιωτή, και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η δουλειά σε αυτόν, πάνω στο μονοθέσιο του 2022, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και για την προετοιμασία των μελών της ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari.

Σύμφωνα με την ιταλική ομάδα, ο προσομοιωτής προσφέρει οπτική 360 μοιρών, τη μικρότερη καθυστέρηση στην οθόνη και το μεγαλύτερο bandwidth.

Ο επικεφαλής της γραμμής παραγωγής, Gianmaria Fulgenzi, δήλωσε σχετικά:

«Η προσομοίωση και η ψηφιακή τεχνολογία θα διαδραματίσουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου της Formula 1 και πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός εργαλείου που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα άλμα σε αυτόν τον τομέα.

«Για την κατασκευή του, επιλέξαμε το Dynisma, μια νέα και δυναμική εταιρεία. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο και τώρα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε στο project 674, το οποίο είναι το όνομα που δίνεται στο αυτοκίνητο που θα παραχθεί βάσει των νέων τεχνικών κανονισμών που θα τεθούν σε ισχύ το 2022.»