Νέος τεχνικός διευθυντής στην Williams


O François-Xavier Demaison αναλαμβάνει το τεχνικό κομμάτι της ιστορικής ομάδας

  • 23/3/2021

O François-Xavier Demaison είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της Williams. Ο Demaison θα αναλάβει τη γενική ευθύνη για την τεχνική λειτουργία της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών σχεδίασης και αεροδυναμικής του μονοθεσίου και θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Jost Capito.

Ο François-Xavier, γνωστός ως «FX», εργάστηκε την τελευταία δεκαετία στη Volkswagen Motorsport, όπου ήταν υπεύθυνος για την τεχνική ανάπτυξη του πρωτοποριακού και πρωτοποριακού ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου ID.R, σημειώνοντας σημαντικές νίκες στο Pikes Peak και το Nurburgring.

Ήταν, επίσης, υπεύθυνος για το Polo R WRC, το οποίο κέρδισε και τους τρεις τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τέσσερις συνεχόμενες φορές από το 2013 έως το 2016. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με τη Renault και την Peugeot στη Formula 1, ενώ ήταν Chief Rally Engineer στην ομάδα της Subaru στο WRC. Έγινε μέλος της Volkswagen Motorsport το 2011, πριν γίνει τεχνικός διευθυντής με γενική ευθύνη για όλα τα project motorsport της μάρκας το 2016.