Ο Andreas Seidl στην Sauber - Στην θέση του ο Andrea Stella


Ο Andreas Seidl αποχωρεί από τη McLaren και αναλαμβάνει CEO της Sauber, με τον Andrea Stella να τον αντικαθιστά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ - ΦΩΤΟ: SAUBER
  • 13/12/2022

Οι αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο σε διάφορες ομάδες της F1 συνεχίζονται.

Μετά την επισημοποίηση της πρόσληψης του Fred Vasseur από τη Ferrari, ήρθε η αλλαγή στα υψηλά επίπεδα διοίκησης των McLaren και Sauber.

Ο Andreas Seidl αποχώρησε από την ομάδα του Woking και αναλαμβάνει άμεσα τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της Sauber, καθώς αυτή μεταβαίνει σιγά-σιγά στην εποχή της Audi.

Θα πρέπει τώρα να βρει κάποιον να καλύψει τον ρόλο του team principal, καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές του.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Ήρθα στη McLaren το 2019 και απόλαυσα πολύ να δουλεύω με τον Zak και την ομάδα. Έχουμε πετύχει κάποια καλά αποτελέσματα, και πάντα θα έχω πολλές καλές αναμνήσεις, με τη Monza να είναι ορόσημο της προσωπικής μου καριέρας. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή τροχιά. και θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες για την υποστήριξη, εμπιστοσύνη και δέσμευσή τους. Ευχαριστώ τον Zak και τους μετόχους για την κατανόηση της προσωπικής μου απόφασης να προχωρήσω σε μία νέα πρόκληση. Εύχομαι στον Andrea και την ομάδα τα καλύτερα για το μέλλον.»

Στην θέση του θα προαχθεί ο Andrea Stella, όπως έγινε παράλληλα ανακοινώσιμο από τη McLaren.

Ο Ιταλός σχολίασε:

«Νιώθω πολύ προνομιούχος που αναλαμβάνω το ρόλο του Team Principal ως το επόμενο στάδιο του να είμαι μέρος της McLaren F1 Team. Είμαι ευγνώμων στον Zak και τους μετόχους για την εμπιστοσύνη τους σε μένα και όλους τους συναδέλφους μου και όσους με έχουν στηρίξει στην καριέρα μου στην F1. Είμαστε ρεαλιστικοί σχετικά με το φόρτο εργασίας που έχουμε μπροστά μας προκειμένου να αναρριχηθούμε ξανά στο grid, αλλά είμαι ενθουσιασμένος και αισιόδοξος που είμαι σε αυτό το ταξίδι μέσα σε μία ομάδα γεμάτη ταλέντο, εμπειρία, αγωνιστικό πνεύμα και αφοσίωση. Ανυπομονώ να δουλέψω στενά με τον καθένα από αυτούς, με τον Lando και τον Oscar, για να επιτύχουμε μαζί και να απολαύσουμε το ταξίδι.»