Ο Benedetto Vigna νέος CEO της Ferrari


Η Ferrari ανακοίνωσε τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τον Σεπτέμβριο του 2021.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/6/2021

Ο λόγος για τον Benedetto Vigna, ο οποίος θα αναλάβει την κορυφαία θέση στη Ferrari, μετά την αποχώρηση του Louis Camilleri.

Η Ferrari είχε αρκετά διοικητικά κενά μετά τον θάνατο του Sergio Marchionne, αλλά αυτό θα αλλάξει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Marchionne αντικαταστάθηκε αρχικά από τον Louis Camilleri, αλλά κι αυτός σύντομα αποφάσισε να φύγει και πάλι.

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, ανέλαβε προσωρινά τον ρόλο του τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά η Ferrari έχει πλέον βρει έναν νέο άνθρωπο.

Έτσι ο Benedetto Vigna θα είναι ο νέος CEO της Ferrari από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Ο Ιταλός έχει μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας και αυτή τη στιγμή είναι περίπτωση εργασίας στην STMicroelectronics, όπου ήταν επικεφαλής του ομίλου Analogici Mems and Sensori, του μεγαλύτερου και πιο κερδοφόρου ομίλου υπό την εποπτεία του.

«'Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Benedetto Vigna ως τον νέο μας CEO. Η βαθιά του γνώση των τεχνολογιών που οδηγούν μεγάλο μέρος των αλλαγών στη βιομηχανία μας, η αποδεδειγμένη ικανότητά του να καινοτομεί, η επιχειρηματική του προσέγγιση και η ηγετική του ικανότητα θα ενισχύσουν περαιτέρω τη Ferrari γράφοντας νέα κεφάλαια στην ανεπανάληπτη ιστορία του πάθους και των επιτευγμάτων μας στη συναρπαστική εποχή που βρίσκεται μπροστά μας», δήλωσε ο John Elkann.

«'Είναι εξαιρετική τιμή να ενταχθώ στη Ferrari ως Διευθύνων Σύμβουλος και το κάνω με τον ίδιο ενθουσιασμό και υπευθυνότητα. Και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εξαιρετικά αποτελέσματα και τις ικανότητες των ανδρών και των γυναικών της Ferrari, όλων των ενδιαφερομένων μερών της εταιρείας και όσων, σε όλο τον κόσμο, έχουν ένα μοναδικό πάθος για τη Ferrari» επεσήμανε ο Vigna.