Ο De Vries… καλοβλέπει τη θέση του Latifi στη Williams


Η αναγέννηση της περασμένης σεζόν, με την όγδοη θέση, είχε δώσει ελπίδες στους οπαδούς της Williams, αλλά τα πρώτα γκραν πρι της τρέχουσας σεζόν επανέφεραν άσχημες μνήμες στο Γκρόουβ. 

  • 11/5/2022

Όλα αυτά παρά τις αναμφισβήτητα καλές επιδόσεις του Alexander Albon, αντικαταστάτη του George Russell, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να τερματίσει στους βαθμούς σε δύο από τους πέντε μέχρι στιγμής αγώνες. Ο Ταϊλανδός οδηγός με βρετανικό διαβατήριο προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις από την τρίτη σεζόν του Nicholas Latifi στην ομάδα.

Αν ο Albon μπορεί πράγματι να υπερηφανεύεται για μια 14η θέση στις κατατακτήριες στο Μπαχρέιν και μια ένατη στον αγώνα του Μαϊάμι ως καλύτερα αποτελέσματα μετά από πέντε γύρους του παγκόσμιου πρωταθλήματος, δεν μπορεί να κάνει το αυτό ο Latifi , ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την 18η θέση το Σάββατο σε Σαουδική Αραβία, Αυστραλία και Ίμολα, και την 14η θέση την Κυριακή. Μαζί με τον Mick Schumacher της Haas, ο Καναδός είναι ο μόνος οδηγός που δεν έχει ακόμα πάρει βαθμό. Εξ ου και οι φήμες για πιθανή αποχώρηση στο τέλος της σεζόν, με τη σκιά του Oscar Piastri από την Alpine να έχει ήδη απλωθεί πάνω του.

Αλλά όχι μόνο αυτό, γιατί σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βρετανός δημοσιογράφος Joe Saward, η αποχώρηση του Latifi από τη Williams θα μπορούσε να γίνει και κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Η Williams ψάχνει για έναν νέο οδηγό για το δεύτερο μέρος της σεζόν, σε περίπτωση που ο Nicholas Latifi θα πρέπει να συνεχίσει να μην κάνει καλή δουλειά. Τα πράγματα είναι περίπλοκα οικονομικά, αλλά αν συμβεί αυτό ο υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει είναι ο Nyck De Vries».

Θυμίζουμε ότι ο Latifi, μέσω του πατέρα του Michael, ιδιοκτήτη της Sofina Foods, είναι ένας από τους κύριους χρηματοδότες όσον αφορά τις χορηγίες της αγγλικής ομάδας.