Ο Gerhard Berger αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της Ferrari


Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Gerhard Berger μίλησε για τη διαχείριση της εσωτερικής ιεραρχίας ως πιθανό αδύνατο σημείο της Ferrari τη φετινή σεζόν.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/4/2022

Δύο εγκαταλείψεις στους δύο τελευταίους αγώνες και διαφορά 48 βαθμών από τον teammate του μετά από μόλις τέσσερα γκραν πρι. Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνει σήμερα ο Carlos Sainz στη Ferrari.

Ο Ισπανός, ο οποίος εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν με τα κόκκινα, φέτος έχει κάνει μια σειρά λαθών, ενώ έχει πέσει θύμα και της ατυχίας που τον φέρνει πολύ πίσω από τον Leclerc, σε μια χρονιά που η Ferrari αποδεικνύει ότι διαθέτει ένα μονοθέσιο απόλυτα ικανό να παλέψει για τον τίτλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ιστοσελίδα SpeedWeek, ο Gerhard Berger μίλησε για τη διαχείριση της εσωτερικής ιεραρχίας ως πιθανό αδύνατο σημείο της Ferrari τη φετινή σεζόν.

Ο Sainz, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Berger, είναι ουσιαστικά ο δεύτερος οδηγός της Ferrari, παρά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ο Μαδριλένος δεν είναι έτοιμος να αποδεχτεί αυτή τη θέση.

Η κατάσταση μεταξύ Verstappen και Perez στη Red Bull, από την άλλη πλευρά, είναι διαφορετική, αν και παραδόξως η διαφορά σε βαθμούς στη βαθμολογία μεταξύ των δύο οδηγών από το Milton Keynes είναι ελάχιστη.

Ο Sainz εξακολουθεί να έχει τη φιλοδοξία να παλέψει για να γίνει το νούμερο ένα στη Ferrari, σύμφωνα με τον πρώην πιλότο. «Δεν θα λειτουργήσει γι' αυτόν, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Η Ferrari μπορεί να έχει πρόβλημα με αυτό, καθώς ο Sainz δεν είναι ακόμα έτοιμος να είναι το νούμερο 2» ξεκαθάρισε ο Αυστριακός.

Μάλιστα ο Berger σχολίασε και τα λεγόμενα του Mattia Binotto σχετικά με «το καλύτερο ζευγάρι στο grid», λέγοντας πως «αυτό λες σε αυτές τις περιπτώσεις, άσχετα με το τι πραγματικά σκέφτεσαι. Δεδομένου ότι ο δεύτερος οδηγός έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυτό πρέπει να τονιστεί».