Ο Hamilton δεν είχε καμία ελπίδα να κερδίσει στο Όστιν


Κόντρα σε όλες τις προσδοκίες, το Όστιν αποδείχθηκε ότι ήταν… πίστα της Red Bull. Αυτό αποτέλεσε έκπληξη και για τη Mercedes και έτσι η ομάδα θα διερευνήσει τον λόγο για την απογοητευτική επίδοση.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/10/2021

Οι πιθανότητες του Lewis Hamilton να κερδίσει μειώθηκαν σημαντικά μετά το undercut του Max Verstappen.

Σύμφωνα με τη Mercedes, ο Hamilton είχε πιθανότητες νίκης μόνο λόγω της καλής εκκίνησής του. «Αν ο Lewis είχε στρίψει δεύτερος στην πρώτη στροφή, ο Max θα είχε… εξαφανιστεί» ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Mercedes, δηλώνουν οι μηχανικοί της ομάδας, τονίζοντας πως η Red Bull ήταν σαφώς το ταχύτερο μονοθέσιο με τα μεσαία ελαστικά, κάτι που φάνηκε από την αρχή του αγώνα, όπου ο Verstappen ήταν πίσω από τον Hamilton.

Στη Mercedes, τα μεσαίας γόμας πίσω ελαστικά φθείρονται πολύ γρήγορα. Οι μηχανικοί φοβήθηκαν ότι η ίδια εικόνα θα επαναλαμβανόταν και με τα σκληρά ελαστικά, αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος.

Με τα σκληρά ελαστικά, η Mercedes ήταν τουλάχιστον εξίσου γρήγορη με τη Red Bull. Αν το γνώριζαν αυτό εκ των προτέρων, ο Hamilton πιθανότατα θα είχε κληθεί στα pits κάπου μεταξύ του 8ου και του 10ου γύρου για να προλάβει το undercut του Verstappen.

Θα μπορούσε η Mercedes να το είχε κερδίσει, κάνοντας αυτή undercut στον Verstappen; Οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν πως όχι. «Ο Lewis θα έπεφτε πίσω από τον Ricciardo και θα έπρεπε να επιτεθεί αμέσως για να γίνει εφικτό το undercut», εξηγούν. «Πιθανότατα δεν θα είχε λειτουργήσει καθόλου. Ο Max θα μπορούσε να οδηγήσει πολύ πιο γρήγορα με τα μεσαία ελαστικά και έτσι να αποκρούσει το undercut», καταλήγουν.