Πώς ο Helmut Marko έδωσε τη… χαριστική βολή στον Bottas!


Τι δήλωσε ο σύμβουλος της Red Bull  για τον Sergio Perez και το... καρφί που έριξε για τον Valtteri Bottas.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/6/2021

Η Red Bull Racing είχε διπλή παρουσία στο βάθρο στη Γαλλία. Ο Sergio Perez κατάφερε να προσπεράσει τον Valtteri Bottas στους τελευταίους γύρους και να εξασφαλίσει την τρίτη θέση.

Σύμφωνα με τον Helmut Marko ο Perez έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος και για τους δύο οδηγούς.

Ο Toto Wolff δήλωσε ότι η Mercedes θα επιχειρούσε δύο πιτ στοπ με τουλάχιστον ένα μονοθέσιο αν ο Perez δεν βρισκόταν στο «παράθυρο» των πιτ στοπ, μια στρατηγική που ενδεχομένως θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα για τη Red Bull.

Ο Helmut Marko συμφωνεί. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσλάβαμε τον Perez. Δεν τον αποκαλούν άδικα "ειδήμονα των ελαστικών". Γι' αυτό μπορούσε να οδηγήσει ένα μονοθέσιο στη Γαλλία και γι' αυτό πλησίασε αρκετά τη Mercedes για να την κάνει να ανησυχήσει. Και γι' αυτό στο τέλος μπόρεσε να προσπεράσει τον Bottas, ο οποίος ακολουθούσε την ίδια στρατηγική», δήλωσε στο γερμανικό Sport1.

Και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Perez τα πηγαίνει αυτή τη στιγμή καλύτερα από τον Bottas. Αυτό είναι ακριβώς που θέλουμε και χρειαζόμαστε και αυτό που μας έλειψε τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι παραπάνω από ο teammate του Max. Όταν ο Max είναι άτυχος, όπως στο Μπακού, ο Sergio είναι εκεί για να κερδίσει τον αγώνα για εμάς. Αυτό το έχει δει και η Mercedes».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Red Bull Racing, η Mercedes δεν έχει πλέον περιθώρια να παίζει παιχνίδια. «Δεν μπορούν πλέον να παίζουν με τη στρατηγική, όπως έκαναν άλλες χρονιές. Και ήδη κάνουν λάθη. Ο Perez θα γίνει ακόμα πιο δυνατός στο μέλλον και η πίεση στη Mercedes θα αυξηθεί», καταλήγει ο Marko.