Ο καλύτερος αγώνας στην καριέρα του Lewis Hamilton! (vid)


Το γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης ξυπνά ιδιαίτερες αναμνήσεις στο εξάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος ετοιμάζεται για τον έβδομο τίτλο του

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/11/2020

Από τα μόλις επτά γκραν πρι που διεξήχθησαν στο Istanbul Park από το 2005 έως και το 2011, ο Hamilton έλαβε μέρος στα πέντε ως πιλότος της McLaren, πανηγυρίζοντας μία νίκη, το 2010, ενώ το 2008 ήταν δεύτερος, πίσω από τον Felipe Massa.

Τον καλύτερο αγώνα του στην Κωνσταντινούπολη, όμως, δεν τον έκανε με τη McLaren. Έναν χρόνο πριν από την «προαγωγή» του στη Formula 1, ο Hamilton ουθσιαστικά «σφράγισε» τον τίτλο στο GP2, με τις δύο δεύτερες θέσεις που κατέκτησε στο Istanbul Park με την ART.

Εκκινώντας έβδομος στον αγώνα της Κυριακής, λόγω της δεύτερης θέσης το Σάββατο, ο Hamilton μόλις στον δεύτερο γύρο έκανε τετ-α-κε, με συνέπεια να πέσει 18ος!

Με αντεπίθεση διαρκείας, όμως, ο Βρετανός πέρασε σχεδόν όλους τους αντιπάλους του, και στον 23ο γύρο ήταν δεύτερος, πίσω από τον Αυστριακό Andy Zuber, ο οποίος αγωνιζόταν με αγωνιστική άδεια Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.