Ο Leclerc εμπλέκεται στην αναδιοργάνωση της Ferrari


Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, τόνισε πως ο Charles Leclerc δεν είναι απλός «παρατηρητής» μπροστά στις αλλαγές της ομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 28/4/2023

Με την αποχώρηση των David Sanchez και Laurent Mekies (αν κι ο δεύτερος βρίσκεται ακόμα στην ομάδα μέχρι να αναλάβει team principal της AlphaTauri), η Ferrari περνά μία μεγάλη περίοδο αναδιάρθρωσης της δομής της.

Ο Charles Leclerc είναι ο de factor νο.1 οδηγός της ομάδας, κι ο Fred Vasseur έσπευσε να τονίσει πως σε όλες τις αλλαγές, ο οδηγός του έχει λόγο:

«Είναι κομμάτι του project, αυτό σημαίνει πως δεν είναι απλός παρατηρητής σε όσα γίνονται. Εμπλέκεται στη διαδικασία εξέλιξης της ομάδας, γιατί κι εκείνος εξελίσσεται σε προσωπικό επίπεδο.

«Προσφέρει τα μέγιστα εντός κι εκτός πίστας. Και όσο διαδραματίζει αυτόν τον ρόλο, τότε θα είμαστε σε καλό δρόμο.

«Είναι αληθές πως σε κάθε ομάδα γίνεται προσπάθεια να χτιστεί ένα οικοδόμημα γύρω από τους οδηγούς. Αν δείτε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια τι έχει γίνει, όλες οι επιτυχημένες ομάδες χρειάστηκαν χρόνο. Αλλά πάντα πρέπει να χτίζεται η ομάδα γύρω από έναν οδηγό. Αυτό έγινε και με τον Lewis [Hamilton] στη Mercedes.

«Και αυτό ίσχυσε και με τον Michael στη Ferrari, με τον Alonso στη Renault.

«Σίγουρα ο Charles είναι ένας σημαντικός πυλώνας της ομάδας στον τομέα της απόδοσης, και παίζει ρόλο μέσα κι έξω από το μονοθέσιο. Είμαι βέβαιος πως είναι αφοσιωμένος σε αυτό.»

Ο Leclerc έχει συμβόλαιο με την ομάδα ως το τέλος του 2024, και ήδη υπάρχουν φήμες που τον θέλουν να έχει έρθει σε επαφή με τη Mercedes για την θέση του Lewis Hamilton, όταν αυτός αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ερωτηθείς για το μέλλον του Μονεγάσκου στην ομάδα, ο Vasseur τόνισε πως οι πρώτες συζητήσεις για αυτό θα γίνουν μέσα στη σεζόν:

«Έχει συμβόλαιο μαζί μας για παραπάνω από έναν χρόνο ακόμα, θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε για αυτό, δε φοβάμαι. Και δεν θεωρώ πως είναι τώρα η σωστή στιγμή να γίνει αυτό.»