Ο Oscar Piastri στη McLaren το 2023


Ο Oscar Piastri θα είναι οδηγός της McLaren για τη διετία 2023-2024, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Αναγνώρισης Συμβολαίων υπέρ της ομάδας του Woking.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/9/2022

Τη Δευτέρα 29/8 συνεδρίασε το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων για να αποφασιστεί ποιο από τα συμβόλαια που υπέγραψε ο Oscar Piastri ισχύει: αυτό της Alpine, ή εκείνο της McLaren.

Μετά από 4 ημέρες, η ετυμηγορία έκλινε προς την πλευρά της McLaren, καθώς σύμφωνα με το CRB αυτό είναι το μόνο έγκυρο συμβόλαιο, ενώ δεν υπάρχει και περιθώριο έφεσης για τους Γάλλους.

Άμεσα η ομάδα προχώρησε στην ανακοίνωση του Piastri ως του οδηγού με τον οποίον θα αντικαταστήσει τον Daniel Ricciardo, για την επόμενη διετία, όπως έγινε γνωστό από τα έγγραφα της απόφασης του CRB. 

Ο νεαρός Αυστραλός, πρωταθλητής της F3 το 2020 και της F2 το 2021, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου στη F1 με μια τόσο διάσημη ομάδα όπως η McLaren και είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία που μου προσφέρθηκε. Η ομάδα έχει μακρά παράδοση στο να δίνει ευκαιρίες σε νεαρά ταλέντα και ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά μαζί με τον Lando για να ωθήσω την ομάδα προς το τις πρώτες θέσεις του grid. Έχω επικεντρωθεί στην προετοιμασία για το ντεμπούτο μου στη F1 το 2023 και στην έναρξη της καριέρας μου στην F1 με τα papaya».

Η τοποθέτηση της Alpine

Από την πλευρά της, η ομάδα του Enstone εξέδωσε λιτή ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί το CRB, και αποδέχεται τη ετυμηγορία του:

«Η BWT Alpine F1 Team ευχαριστεί το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων (CRB) για τη σύγκληση τη Δευτέρα και αναγνωρίζουμε την απόφαση που έλαβαν.

«Θεωρούμε ότι το θέμα έχει κλείσει από την πλευρά μας και θα ανακοινώσουμε τη δυάδα των οδηγών μας για το 2023 σε εύθετο χρόνο.

«Τώρα εστιάζουμε Grand Prix της Ολλανδίας και στην εξασφάλιση βαθμών στη μάχη για την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.»

Για την γαλλική ομάδα αναμένεται να αγωνιστεί ο Pierre Gasly, καθώς πιστεύεται πως έχει βρεθεί κοινός τόπος με τη Red Bull για την αποδέσμευσή του από το συμβόλαιο που είχε με τον οδηγό για τη σεζόν του 2023.