Ο Simon Roberts επικεφαλής της Williams στη Formula 1


Εκ των έσω αποφάσισε η νέα ιδιοκτησία της Williams να επιλέξει τον αντικαταστάτη της Claire Williams, τουλάχιστον σε αυτή τη «μεταβατική περίοδο»

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/9/2020

Ο εκλεκτός της νέας ιδιοκτησίας είναι Simon Roberts, ο οποίος προβιβάζεται στον ρόλο του αναπληρωτή επικεφαλής της ομάδας κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής χρονικής περιόδου, μετά την ανακοίνωση του Claire Williams να παραιτηθεί από την αντίστοιχη θέση.

Ο Roberts εντάχθηκε στην ομάδα νωρίτερα φέτος ως Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 όπου έχει την ευθύνη για τις τεχνικές λειτουργίες και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Μετά από πάνω από μια δεκαετία που εργάζεται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Simon Roberts ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 στα τέλη του 2003 από τη McLaren Racing ως Διευθυντής Επιχειρήσεων και Γενικός Διευθυντής.

Εν συνεχεία πήγε στη Force India το 2009 και ως Διευθύνων Σύμβουλος, είχε την ευθύνη για όλες τις ομαδικές λειτουργίες από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση. Το 2010 επέστρεψε στη McLaren ως Διευθυντής Επιχειρήσεων και μέλος της Εκτελεστικής ομάδας. Διορίστηκε επικεφαλής Λειτουργιών το 2017, με ευθύνη για τις μηχανικές και εργοστασιακές εργασίες.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώθηκα ως αναπληρωτής διευθυντής της Williams γι’ αυτήν τη μεταβατική περίοδο. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα, μια νέα εποχή για τον Williams και μια εποχή που είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω. Ανυπομονώ για την πρόκληση που εμφανίζεται μπροστά μας, καθώς αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή» τόνισε ο Roberts.