Ο Steiner «σφάζει» τον Mick Schumacher στο βιβλίο του – Πόσο κόστισαν τα ατυχήματα του Γερμανού


Ο team principal της Haas, Guenther Steiner, μέσα από το νέο του βιβλίο στάζει... χολή για τον μικρό Schumacher και αποκαλύπτει το ποσό που κόστισαν τα λάθη του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HAAS
  • 12/4/2023

Η σχέση της Haas με τον Mick Schumacher ξεκίνησε ως μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία, με τον Mick να προάγεται στη Formula 1 έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα της Formula 2, με τον κόσμο του σπορ να τον βλέπει ως το επόμενο ανερχόμενο αστέρι.

Η πορεία του Γερμανού στη ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν πήγε όπως θα περίμενε ο ίδιος, και σίγουρα όχι όπως περίμενε ο Guenther Steiner, team principal, και ο Gene Haas, ιδιοκτήτης της ομάδας. Τα μέτρια αποτελέσματα ερχόταν το ένα μετά το άλλο, οι κακές -συγκριτικά με τον teammate του, Kevin Magnussen το 2022- επιδόσεις ήταν επαναλαμβανόμενο μοτίβο, όπως και τα κοστοβόρα ατυχήματα.

Στο νέο του βιβλίο, Surviving to Drive, ο Steiner αποκάλυψε ότι τα ατυχήματα που προκάλεσε ο Mick κόστισαν 2 εκατ. δολάρια (1,83 εκατ. ευρώ) στη Haas το 2022. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα ατυχήματα στα Grand Prix Σαουδικής Αραβίας και Μονακό, το ατύχημα στο FP1 του Grand Prix Ιαπωνίας κόστισε από μόνο του 700.000 δολάρια (640.000 ευρώ).

«Έγινε στον γύρο εισόδου στα pits! Σίγουρα, η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη, όμως κανένας άλλος δεν κατάφερε να ξεγράψει ένα ολόκληρο αυτοκίνητο την ώρα που έμπαινε στα pits,» λέει ο Steiner αναφορικά με το ατύχημα στην Ιαπωνία σε απόσπασμα του βιβλίου του που δημοσιεύτηκε στους Sunday Times.

«Χάνουμε ένα αυτοκίνητο μετά από 5 λεπτά και τώρα πρέπει να φτιάξουμε ένα άλλο. Δεν μπορώ να έχω έναν οδηγό που δεν εμπιστεύομαι να φέρει το μονοθέσιο πίσω στα pits με ασφαλή τρόπο. Πόσους ανθρώπους θα μπορούσαμε να έχουμε προσλάβει με αυτά τα 700.000 δολάρια;»