«Ο Verstappen υστερεί σε τεχνικό επίπεδο»


Το ιστορικό μέλος της Red Bull, Guillaume Rocquelin, εξέφρασε την άποψη πως ο Max Verstappen χρειάζεται να βελτιωθεί σε τεχνικό επίπεδο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 9/11/2022

Από νωρίς στην καριέρα του στη Red Bull, o Max Verstappen συγκρίθηκε με τον Sebastian Vettel, καθώς θεωρήθηκε ο επόμενος πρωταθλητής της ομάδας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε το 2021 και το 2022, αλλά ο Guillaume Rocquelin, πρώην μηχανικός αγώνα του Vettel και νυν επικεφαλής της ακαδημίας της RB, έδωσε μία νέα οπτική στη σύγκριση των δύο οδηγών, μιλώντας στο Eurosport Γαλλίας:

«Πιστεύω πως ο Sebastian ήταν πιο πλήρης οδηγός από ότι ο Max όταν ήρθε στην ομάδα. Από την άποψη του επαγγελματισμού, της τεχνικής, της επικοινωνίας... ήταν μαθημένος από τη σχολή του Schumacher, που ήταν και το ίνδαλμά του.

«Έκανε πολλές ερωτήσεις, κρατούσε σημειώσεις και όταν ήρθε σε μας ήταν ήδη πολύ μεθοδικός. Δεν είανι τυχαίο που κατέκτησε τόσους τίτλους. Ήταν πιο καλά προετοιμασμένος τεχνικά, πνευματικά.

«Ο Max ίσως να έχει περισσότερο φυσικό ταλέντο, σε αυτό έχει βασιστεί κυρίως. Αλλά o Sebastan ήταν ο πιο πλήρης οδηγός.

«Ο Max πάντα είναι το αφεντικό. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση, ξέρει τι θέλει και είναι πολύ άμεσος.

«Αλλά θα είμαι ειλικρινής, ο Max υστερεί σε τεχνικό επίπεδο σε σχέση με τους άλλους οδηγούς με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του σε αυτό.

«Είναι ηγέτης, αλλά πιστεύω μπορεί να βελτιωθεί σε τεχνικό επίπεδο και στο πώς βοηθά με την εξέλιξη του μονοθέσιου.»