Οι αδυναμίες της Ferrari είναι ακόμα εδώ, δηλώνει ο Sainz


Παρά τη νίκη στη Σιγκαπούρη, ο Carlos Sainz θεωρεί πως η Ferrari SF-23 χαρακτηρίζεται ακόμα από τις αδυναμίες που την ταλαιπωρούν από την αρχή της σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 21/9/2023

Η Ferrari έσπασε το σερί νικών της Red Bull στη Σιγκαπούρη, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης, με την SF-23 να μοιάζει γρήγορη και σταθερή όλο το τριήμερο, ιδίως στα χέρια του Carlos Sainz.

Ο Ισπανός, όμως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το μονοθέσιο έχει ακόμα πολλές αδυναμίες, που ενδεχομένως να μην έχουν λυθεί ακόμα, κάτι που θα φανεί και στην Ιαπωνία το προσεχές Σ/Κ.

«Ειλικρινά, τίποτα θεμελιώδες δεν έχει αλλάξει στο μονοθέσιο από την αρχή της σεζόν,» δήλωσε ερωτηθείς από το Autosport.

«Ακόμα δεν είναι τόσο καλό σε κάποιους τομείς, είναι πολύ σε άλλους, και υπάρχουν πίστες όπως η Monza και η Σιγκαπούρη που έχει ταιριάξει καλά, ενώ σε άλλες όπως το Zandvoort και το Silverstone που ήταν δύσκολο να οδηγηθεί.

«Είναι ακόμα ένα ιδιαίτερο μονοθέσιο και προσπαθούμε να βρούμε το σωστό set-up. Δουλεύουμε σκληρά για να βρούμε τη χρυσή τομή και ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει.

«Για αυτό κάθε Σ/Κ δοκιμάζω κάτι διαφορετικό με το μονοθέσιο και φαίνεται να δουλεύει, να λειτουργεί. Και ενώ δε γίνεται πιο προβλέψιμο, βρίσκουμε ταχύτητα και χρόνο.»

Και συνέχισε, λέγοντας:

«Είναι αλήθεια πως ακόμα και στη Σιγκαπούρη δεν ήμασταν κάτι το ιδιαίτερο, έχουμε ακόμα αδυναμίες με τη φθορά των ελαστικών, και πρέπει να τις επιλύσουμε.»